Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/)
-   -   Meditasyon da sayı sınırlaması (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/619898-meditasyon-da-sayi-sinirlamasi.html)

azraist_24 17-10-2011 11:47 PM

Meditasyon da sayı sınırlaması

Sevgili Arkadaşlar,

1günde yapılabilen meditasyonda herhangi bir sayı sınırlaması mevcut mudur? Herhangi bir standart rakam var mıdır acaba???

azraist_24 18-10-2011 04:28 PM

Cevap: Meditasyon da sayı sınırlaması

Herhangi bir fikri olan yok mu acaba?

sweeet 18-10-2011 04:52 PM

günlük yaşama uygun meditasyonlar başlığından

"Geçmişte yapılan hatalardan biri buydu: yirmi dakika meditasyon yaparsın ya da günde üç kez meditasyon yaparsın ya da günde beş kez meditasyon yaparsın. Temel fikir hergün birkaç dakikanın meditasyona ayrılması gerektiğidir. İyi de kalan yirmi üç saat kırk dakika içinde ne yapacaksın? Meditasyona zıt bir şey olacağına hiç şüphe yok. Doğal olarak, yirmi dakika içinde elde ettiğin şey, günün geri kalan zamanında kaybolup gidecek.

Meditasyona tamamen farklı bir yerden bakmanı istiyorum. Yirmi dakika ya da kırk dakika meditasyon yapmayı öğrenebilirsin, öğrenmek işin bir yanıdır ama ondan sonra öğrendiğini güne ve geceye taşımak zorundasın. Meditasyon aynı kalp atışın gibi olmalı."

OSHO- Meditasyon

Alıntı

Yani canım 1-2-3 yaptığın meditasyonun sayısı ve süresi değil önemli olan günün geri kalanı için ondan çıkardığın paydır. Huzur olur neşe olur ya da amacına uygun kendinle ilgili keşfettiğin bir şey olur. Aslında farkındalıkla yaptığın herşey meditasyondur. Başka hiçbirşey katmadan yorumsuz yaptığın şey farkındalıkla yaptığın şeydir. Sadece çay içmek mesela, sadece yürümek -hatta koşmak- ...

Zihni susturabiliyor musun? İşte bence bütün mesele budur.

azraist_24 18-10-2011 10:05 PM

Cok tesekkurler sevgili sweeet,

Yani adet onemli degil, onemli olan bundan pay cikarip gune uyarlayabilmek:)

Cok tesekkurler arkadasim,

Iyi kI varsin....

sweeet 19-10-2011 02:31 PM

Hangi hallerde meditasyon yapılmaz ?

Kişi kendine muktedir olduğu sürece hastalıkta ve sağlıkta meditasyon yapılabilir.

-alıntı-

juger 19-10-2011 02:57 PM

sweeet osho'nun bu sözlerini nerden buluyorsun? kitabından mı?

sweeet 19-10-2011 03:24 PM

Evet ilk paylaşım OSHO-meditasyon kitabından.

İkincisi meditasyonla ilgili başka bir sitede rastladığım yazıdan alıntı.

Bir kitaptan alıntı yaptığımda mutlaka altına hangi kitap olduğunu yazarım.

frezya 11-02-2012 08:51 PM

Aradığım konuyu buldum,sevindim.Ve hatta sweet yorumunu okuyunca rahatladım,yalnız aynı gün içinde bir kaç ayrı konu için meditasyon da yapılabilir değil mi arkadaşlar?Affetme meditasyonlarımı bitirdikten sonra daha çook meditasyon bekliyor beni.Çook çalışmam lazım çook...

Işıldayan Safir 11-02-2012 09:26 PM

Günlük yaşamın stresinden, kafamızı kemiren düşüncelerden sıyrılmamızı sağlayan etkileyici bir çalışma meditasyonlar. Dua etmek gibi de düşünebiliriz.

İstediğiniz kadar meditasyon yapabilirsiniz. Yeni başlayanlar daha kısa sürelerde ve az sayıda meditasyon yaparlar çünkü o gevşeme ve derinliğe ulaşmak zamanla daha fazla gelişir. Ama bu süreyi ve yaptığınız meditasyon sayısını zamanla artırabilirsiniz. Yaptığınız çalışmanın/çalışmaların yoğunluğuna göre ne kadar sayıda ve ne sürede meditasyon yapacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz.

Örneğin ben dün gece 5 meditasyon yaptım. Sonuncusunda uyumuşum. Ben meditasyonları yatağımda yapmayı tercih ediyorum. Uykuya geçişim daha kolay oluyor (çünkü hiçbir şey düşünmüyorum bu sırada) ve bilinçaltı uykuda daha alıcı konumda oluyor. Önemli olan da bu benim açımdan.

Sevgilerimle. actionsmile

frezya 12-02-2012 03:50 PM

Sağol sevgili Zerynthia,ben de bir kaç gecedir yatağımda yapıyorum iyi oluyor fakat anlamadığım affetme meditasyonu yapıyorum gece çok alakasız şeyler görüyorum rüyamda,bilinçaltımdaki bazı durumlar ortaya çıkıyor sanırım.Bu mümkün mü?Hani ben affetme meditasyonunu kiminle ilgili yaptıysam,rüyamda onunla ilgili bişey görürüm belki diye beklerken farklı kişileri ya da bir kaç gün içinde konuşulan,düşündüğüm olaylarla ilgili karışık rüyalar görüyorum.Bu iyi mi?

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:14 AM.