Yağmur sesi hayali fantezi
iskeleye yakın bir otobüs durağındayım oturuyorum,yağmur bastırdı, kilit taşlarına çarpan yağmur damlalarının sesini dinliyorum, suyu görünce renkleri nasılda parlıyor bir birine kenetlenmiş taşların, iskeleye yanaşan vapurların sirenini duyuyorum, iskele den aceleyle koşuşanlar, kimileri içeri kaçışıp kalabalık yapıyor, gidenler ve gelenler karıştı
acaba bu ben mi deyip ayaklarıma bacaklarıma bakıyorum, pantolonumu, ayakkabılarımı, oturduğum yeri görüyorum, evet bu ben başkası değil diyorum, mutluyum tabi, olmanın tadını çıkartıyorum, sadece olmanın...
hava kararmak üzere, herkes evine zamanında gitmeye çalışıyor, sokak lambaları yandı, lambalardaki ışık yerde biriken yağmur suyunun üzerine yansıyor, ne hoş görüntü bir bilsen, önümden geçen insanlar var bazıları kafalarına çantalarını, elindeki poşetleri koymuşlar, koşuşturuyor,bazı kızlar el ele tutuşmuş gülerek havaya kafalarını kaldırmışlar, hey önünüze bakın düşüceksiniz diye bir ses geçiyor içimden, o sese gülüyorum sadece, gülüyorum...
bazı insanlarda olduğu gibi, nasıl olsa ıslanmışım diyor umurunda olmayan bir tavır takınıyorlar, aslında umurlarında olan yağmurun onları ıslatması değil, ıslanan elbiselerinin üzerlerine yapıştığındaki soğuklukla hissettikleri yorgunluğu bu şekilde fark etmeleri, tabi onlar bununda farkında değiller, öylece varacakları yere doğru gidiyorlar, yanımda yaşlı amcalar oturuyor onlarda izliyorlar, vakit geçmiş geçmemiş onların umrun da değil
sadece izliyoruz.
bazen martı sesleri duyuyoruz, buğulu deniz kokusuyla zihnimdeki huzur ve dinginliği bütün bedenimde hissediyorum, sessizlik içindeyken patlayan gök gürültüsüyle irkiliyorum, yanımdaki amcalardan biri hey evlat neyin kafasını yaşıyorsun diyor,
bir anda gülüşüyoruz, ona sizin zamanınızda böyle espiriler yapılırmıydı diye soruyorum? ah evlat bu insanların nereye vardıklarının farkında olsaydın, bu sorunun cevabını bilebilirdin diyen bilgelik dolu bir cevapla karşılık veriyor, yağmur dinmek üzere amcamız yanımdan kalkıp gidiyor, beklediğim otobüs de geldi hadi bana eyvallah