10-12-2009, 06:35 PM
|
#9 (permalink)
|
Guest | Fıkralar.... TAHLİL Temel Hastane'de bir çocuğun merdivende oturup ağladığını görünce sordu.Çocuğum neden ağlıyorsun.Çocuk yanıtladı,kan tahlili yaptırmaya geldim parmağımı kestiler.Temel çocuğun yanına oturup ağlamaya başladı.Çocuk,amcaya peki sen niye ağlıyorsun diye sorunca temel çocuğa dönüp,bende idrar tahlili yaptırmaya geldim diye yanıtladı ************************
JEAN CLAUDE VAN DAMME Bir gun Jean Claude Van Damme Türkiye'de film çekmeye karar vermiş. Araştırmışlar en uygun yer neresi diye ve Trabzon'da çekmeye karar vermiş.
Ama bizim Temel'in bunda haberi yok. Neyse gecenin bir yarısı, film çekimlerine devam ediyorlarmiş. Bu sahnede Jean Claude Van Damme bir çatıdan diğer çatıya atlayarak katillerden kurtulacakmış. Jean Claude Van Damme bir çatıdan diğer çatıya atlamış ama atladığı çatının alt odasında Temel yatıyormuş ve sinirli bir şekilde:
- Kim var ordaaa, diye bağırmaya başlamış.
Çatıdaki Jean Claude Van Damme adını söylemiş:
- Jean Claude Van Damme, diye.
Bizim Temel:
- Gelirsem oraya dördünüzüde döverim, demiş... **********************
BEDDUA
Temel'in kotu huylarindan biri de her sabah uyanir uyanmaz, gok gurultusu kadar yuksek sesle gaz cikartmakmis.
Karisi Fadime de bu densizlige pek icerler, "Cozu cikasu heruf, ha pir sabah poyle fosururken, tum pagursaklarun donuna dokulsun da cor cununi" dermis.
Derken, Kurban bayraminin ikinci sabahi, Fadime mutfakta kurban etlerini ayiklarken ve Temel hala uyurken, Temel'i yola getirme niyetiyle, bir gun once kurban olarak kestikleri kocun barsaklarini toparlayip bir guzelce Temel'in donunun icine koymus!
Az sonra Temel uyannca, adeti uzere, keyifle ve gok gumburtusu timsali, gaz atinca bir de bakmis ki tum barsaklari donunun icinde.
saskinlik ve korku ile rengi benzi atmis akli ucup gitmis.
Temel, Bir muddet sonra kendine gelmis kalkip tuvalete gitmis epey zaman sonra, sararmis yuzunden soguk terler damlayarak bitap yorgun bir halde mutfaga gelen Temel;
-"Hacan dedigun oldi be Fadime, fosururken tum pagirsaklarum donuma dokuldu da" dediginde,
Fadime:
-"Oh olsun, ama pagirsaklarun cikarken canun da pek yanmistur be Temel'im" diyerekten gonlunu almaya calisirken;
Temel yanitlamis hemen :
- Yok be Fadime, ha cikarken acumadi da, geri sokarken az kalsun ceberidum. *******************
SOYGUNCULAR VE TEMEL Temel birgün bankadayken soyguncular bankayı basmışlar. Bankadakilerin önce paralarını alıp sonra da vuruyorlarmış. Sıra Temel`in yanındaki bayana gelmiş. Soyguncu, "Adın ne" diye sormuş. "Ayşe" demiş. Soyguncuya da "İyi benim annemin adı da Ayşe" deyip kadını serbest bırakmış. Sıra Temel`e gelmiş, soyguncu ona da adını sormuş. Temel: -"Adum Temel, ama arkadaşlar bana Ayşe derler..." *****************
AYNI YER Mİ? Temel, yillar sonra eski dostu dursun ile tesadüfen yolda karsilasir. Temel sormaya baslar:
- ula tursun, ha cocuklar nasildur da?"
Dursun:
- iyilerdur, ellerunden öperler.
Temel:
- karin nasildur peci?
Dursun:
- o'da pek iyudur.
Temel:
- anan nasildur tursun, o'da iyu midur da?.
Temel tam bu soruyu sorarken, dursun'un annesinin aslinda yillar önce vefat ettigi aklina gelir. Hemen kivirmaya calisir temel:
- yani hala ayni mezarda mi yataii? |
| |