Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Olumsuz Düşünceyi Dışarıda Tutun! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/)
-   -   Gülmenin Fauydaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/olumsuz-dusunceyi-disarida-tutun/227083-gulmenin-fauydalari.html)

gökçe y. 06-02-2009 05:58 PM

Gülmenin Fauydaları
 
GÜLMEK
Gülmenin faydaları saymakla bitmiyor!

Alman Dr. Heiner Uber,''Gülme Prensibi'' adlı kıtabında bu yararları anlattı.

19. Yüzyıl sonlarına kadar ayıp ve kaba bir hareket olarak tanımlanan gülmenin, aslında insanın ''en iyi doktoru'' olduğu belirtilen kitapta, günümüzde yüzünden gülümseme eksik olmayan ınsanların daha karizmatik görüldüğü anlatılıyor.

Kıtapta ayrıca gülmenın 11 yararı da sıralanıyor.
İçten gelerek, kahkalarla gülmek kalpten bağışıklık sistemine kadar bütün sağlığımız üzerinde büyük ölçüde etkili...
Gülmenin insan sağlığı üzerindeki sayısız faydalarına işaret eden uzmanlar, gülerek daha uzun ve mutlu bir hayat sürebilirsiniz diyor. İşte kahkaha ile ilgili bazı bilgiler...
- Öfke ve kin duygusu bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Neşeli ve bol kahkaha atan kişilerin ise bağışıklık sistemi daha kuvvetli.
- Güldüğümüzde yüzümüzde 15 kas birlikte çalışıyor.
- Gülmek erkek ve kadın arasında da farklılık gösteriyor. Erkekler daha kısa süreli gülerken kadınlar daha uzun kahkaha atıyor.
- Güldüğümüz zaman tümör ve virüslerle savaşan hücrelerimizin sayısı da artıyor.
- Özellikle ruhsal bazı hastalıkların tedavisinde gülme terapisi kullanılıyor. Hastalar üzerinde olumlu etkileri olduğu gözleniyor.
- Patch Adams isimli doktorun çalışmaları bu konuda örnek olarak gösteriliyor.
- Çocuklar günde yaklaşık 300 kez gülüyor, yetişkinler ise günde ortalama 17 kez gülüyor.
- Yanımızda biri olduğunda yapılan espri ya da komik bir olaya yalnız olduğumuzdan on kat daha fazla gülüyoruz.
- En çok yapılan şakalara gülüyoruz. Rakamsal olarak bu oranı yüzde 80 şeklinde ifade etmek mümkün.
- Kadınlar erkeklerden % 126 oranında daha fazla gülüyor.
Pozitif düşünen kişilerin hastalıkları daha kolay yenebildiğine kimi zaman hepimiz şahit olabiliyoruz. Bu bir tesadüf değil. Bağışıklık sistemimiz bakteri, virüs ve kanser hücrelerine saldıran 30 trilyondan fazla hücreden oluşuyor. Bu hücrelerin farklı isimleri ve farklı fonksiyonları var, ancak araştırmalar bu hücrelerin bir çoğunun kişi yapıcı duygular içerisinde olduğunda daha güçlü yıkıcı duygular içerisinde olduğunda ise daha zayıf olduğunu gösteriyor. Psikonöroimunoloji alanındaki araştırmalar, farklı duygusal deneyimler esnasında farklı kimyasal maddelerin salgılandığını ortaya koyuyor. Bu kimyasal maddeler bağışıklık hücresinin yüzeyindeki alıcılara “bağlanarak” hücrenin bünyeyi koruma kabiliyetini arttırma ya da azaltma yeteneğine sahip. Bu sebeple yıkıcı duygular bağışıklık sistemini zayıflatırken yapıcı duyguların bunu güçlendiriyor. “Doğal öldürücü hücreler virüs ve kanser hücrelerini ortadan kaldırabilir.”diyen Patty Wooten ilginç bazı araştırma sonuçlarından söz ediyor: “San Diego VAMC’den Michael Irwin’in çalışmaları hayattaki değişikliklere verilen depresif reaksiyonlar sırasında hücre etkinliğinin düştüğünü ortaya koymuştur. Lee Berk ve Stanley Tan’ın araştırması ise neşeli bir ruh halinin doğal öldürücü hücrelerin sayısını ve etkinliğini arttırırken tükürük immunoglobulin A konsantrasyonunun arttırdığını ve bağışıklık sistemini zayıflattığını ispat eden stres hormonu seviyesini azalttığını göstermektedir.”
GÜLMENIN YARARLARI


1- Cinsel yaşamın daha iyi olmasını sağlar
2- Soğuk algınlığından korur
3- Şeker hastalığına karşı korur
4- Tansiyonun dengede kalmasını sağlar
5- Vücuttaki ağrıların azalmasına neden olur
6- Stresi yok eder
7- Mutlu hissettirir
8- Saldırgan ve sinirlı olmayı engeller
9- Fiziksel olarak iyi hissetmenizi sağlar
10- Sindirime yardımcı olur
11- Kötü huylu tümörlerle mücadele eder
ALINTIDIR.

alakas 06-02-2009 06:41 PM

yazı için teşekkürler. gerçekten gülmek insanı daha pozitif yapıyor. havanız bir anda değişiyor. tabiki gerçek anlamdaki gülme önemli, sahte bir şekilde nezaketen verilen gülümsemeler değil. önceleri ben böyle gülerdim ve hiç pozitif biri değildim. daha sonra bu siteyle tanışınca telkinlerin yanında olumlu düşünme, pozitif bakma hakkında da makaleler okuyunca kendimi zorlayarak, çaba harcayarak bunu önemli oranda değiştirdim. eskiye oranla daha pozitif olduğumu ve kendimi her yönden daha iyi hissttiğimi söyleyebilirim.
gülme konusunda cem yılmaz'a da teşekkürler. basit şeylere karnım ağrıyıncaya kadar gülüyorum onun programlarını izleyince. kesinlikle tavsiye ederim, herkesin komedi anlayışı farklı olabilir ama beni gerçekten güldürebilen biri.

gökçe y. 06-02-2009 09:36 PM

rica ederim. faydalı olabildiyse ne mutlu...

gökçe y. 07-02-2009 01:14 AM

Kahkaha Yogası - İçin için gülümsemek
Bir grup insan, bir spor salonunda bir araya gelip, toplu halde muhtelif kahkahalar atıyorlar. Bunun hem psikolojik, hem fiziksel sayısız faydaları olduğu söyleniyor ve bütün dünyada yaygınlaşmış durumda. Gülümsemenin ve gülmenin kendini her yönden iyi hissetmek ve hastalıklara şifa bulmakla ilgili yararı olduğu kanıtlanmış durumda.

Yıllar öncesinden beri psikolojinin tartıştığı bir konudur: Mutlu olduğumuz için mi gülümsüyoruz yoksa gülümsediğimiz için mi mutluyuz?! Ortaya çıkmıştır ki, her ikisi de doğrudur. İnsanın mutlu olduğuna kendini inandırması, mimikleri ve vücut diliyle yansıtması, dıştan içe duyguların geçişini sağlıyor. Etrafta dolaşıp, sohbet edip, gülümseyip, hiçbir derdiniz yokmuş gibi davrandığınızda gerçekten bir süre sonra bu fiziksel ve düşünsel uyarılara vücut cevap veriyor ve mutlu hissetmeye başlıyorsunuz.

Enteresandır, birçok oyuncu, mutsuz, hüzünlü insanları oynadıkları dönemde kendilerini berbat hissettiklerini, komedilerde rol aldıkları dönemlerse var olan problemlerini bile daha hafife almaya başladıklarını söylüyorlar! Hatta, mesela hasta, sakat insanları canlandıran oyuncuların bir süre sonra benzer ağrılardan, tutulmalardan, sakatlık belirtilerinden şikayet ederek doktora gitmeleri de çok yaygın! O zaman, evet, gülümsediğimiz için mutlu olabiliriz!

Ve şimdi, yeni çılgınlıktan bahsetmenin zamanı: Son meditasyon tekniği, 'İç Gülümseme' veya 'İçe doğru Gülümseme'! Kökenlerini eski Çin'den alan bu teknik, sürekli 'kendine dönük gülümseme'nin, sağlık, mutluluk ve uzun yaşam garantisi olduğunu iddia ediyor. Çünkü öğretiye göre kendine gülümsemek, kendini sevmek, hoş görmek, kendi kendinin en iyi arkadaşı olmak ve kendi içinde uyum sağlamak demek.

Günde birkaç kere uygulanması tavsiye edilen teknik, gevşeyerek ve dikkati beyninizde toplayarak başlıyor. Beyninizin merkezinden kendi yüzünüzün 'maskesini' gördüğünüzü varsayıyorsunuz. Yüz hatlarınızı inceleyip, sonra yavaş yavaş kendinize gülümsüyorsunuz. Dudaklarınız kıvrılıyor, gözleriniz kısılıyor, dişleriniz ortaya çıkıyor. Bu arada düzenli nefes alıp vermeye dikkat ediyorsunuz! Sanırım meditasyon yapanların daha iyi anlayacağı tekniğe göre, bir süre sonra bütün vücudunuz size gülümsemeye başlıyor! Siz de ona!

Bu arada günlük hayatta kullanılacak 'sırıtma'lardan da bahsediliyor 'içe doğru gülümseme' meditasyonunda. Sabah nefes egzersizleriyle birlikte sırıtmak, müzik eşliğinde sırıtmak, özellikle de bir şeye sinirlenince durup, sakinleşip, yine nefeslere birlikte 'için için sırıtmak'! Daha ileri aşamalarda, gülümsemenin içe doğru yani kalbe, karaciğere, mideye, kemiklere, sinir sistemine yönlendirildiği teknikler de var. Ve iddiaya göre hastalıklı veya gergin organlar bu teknikle gevşetilip tedavi ediliyor!

(Gülse Birsel)



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.