![]() |
Kendime sinir oluyorumm Merhaba; Ben kendine gıcık olmayı engelleyecek bir telkin var mıdır onu soracaktım? Hangisini dinlemeliyim? Yaptığım küçücük bişeyde mesela bu yaptığımın saçma,aptalca olacağını düşünüyorum.Önceleri farkında değildim her söylediğimde,şaka yaptığımda bu sanki insanlarda (arkadaşlarımda) öfke uyandırıyor ve onları benden beni onlardan uzaklaştıracakmış gibi gelirdi. O nedenle geriliyorum konuşurken. Meğer ben aslında sinir olurmuşum kendime rt67 Telkinleri dinliyorum 2 ay falan olmuştur 2 hafta ego ve suçluluk dinlemiştim. Şimdi kendine güven, koruma kalkanı,topluluk önünde konuşma,başkalarının düşünceleri..dinliyorum. Arada değiştiriyorum diğerleriyle falan. bir de özel telkin var onu sürekli dinliyorum diğerleri değişiyor. Bir yerde hata mı yapıyorum??dusun2 Mesela bu yazıyı yazarken de okuyanların saçmalamış y789 derler die sinir oluyorum acaba ben mi diyorumm kendime... Ne yapsammm?? |
Cevap: Kendime sinir oluyorumm Savaşçının yolu zorluklarla doludur. Ego; işine gelmeyen bir çok şeyi reddeder. pardon yanlış söyledim, işine gelmeyen değil bizim ona daha evvel söylediklerimiz ve onu inandırdıklarımızı reddeder. dolayısıyla biraz sancılı bir yolculuk. ama ödülü... buna değer... sadece bıkmayın, usanmayın. egonuz "yerle bir olma" endişesine kapılmış olabilir. hatta şu an içinizden bana atıfta bulunan da o :) sadece aşılamayacğını size inandırmaya çalıştığı için başkaldırıyor. kontrolü size vermeme çabasında... savaşı kaybetmemek adına çalışmalara devam etmeliyiz... bu zorlu yolda başarılarınızın devamını diliyorum. sapkal89 |
Cevap: Kendime sinir oluyorumm Alıntı:
Eğer ego ve suçluluğu bırakıp diğerlerine başladıysan hata burda olabilir bence |
Alıntı:
|
Cevap: Kendime sinir oluyorumm Aslında çevremizde bir çok insan bizi seviyor, bizi önemsiyor... Ama sanırım biz çok ilgi bekliyoruz.. ya da bunun farkına varamayabiliyoruz. Kaldı ki bizi kimse sevmese, takdir etmese bile önemli değil. Biz kendimizi seviyor? Kendimize değer veriyor muyuz? Bende de anlattığın durum bazı zamanlarda olurdu.. Mesela; Toplumda birşey konuşuluyor.. Sende konuşmaya dahil olmak istedin bişey dedin.. O sözün pek ilgi çekmedi gibi sanki.. Kimse seninle muhatap olmadı gibi geldi.. Bu durumda kendime kızardım.. Yani gıcık olurdum.. Bence suçluluk telkinini ve kendine güven telkinini dinlemeyi ihmal etme.. Özellikle kendine güven telkini içerisinde bir cümle gördüm ki muazzam şöyle diyor; "Kendini koşulsuz sevmeye başllayacaksın" |
|
Cevap: Kendime sinir oluyorumm girlhahabenden sana nacizane sabah kalktığında gece yatarken ben değerliyim kendimi seviyorum onaylıyorum kendimi olduğum gibi kabul ediyorum olumlamalarını yapsan telkinlerle birlikte daha çabuk etki görürsün...birde tecrübe olarak kabul et.sen kendini ne kadar değerli olduğunu bilirsen kendini seversen karşındaki insanlara bu duyguyu, düşünceyi veriyorsun.bir ortama girerken kendinden emin güvenli girdiğini düşün kendini sevdiğin için bakımlısın, o havayı veriyorsun karşındaki kişiye...oraya mesaj gidiyor ben değerliyim kendimi seviyorum sende beni onaylaycaksın gibi...bunu çok yaşadım çevremde...ilk okulda oynarken düşün çocuklar arasında sözü geçenler gözde olan çocuklar vardır.bunlar kendine güvenen hayatla barışık çocuklar.birde ezilen dövülen, çocuklar...onlar karşılarındakiler genelde ben savunmasızım kendime güvenim yok gel bana vur mesajı verir ve genelde itelenir dayak yer oyuna alınmaz..sen karşına ne mesaj verirsen karşındaki sana öyle davranır..ben sürekli güçlüyüm olumlamasını yaptım bir ara.herkesten bu sözü duymaya başladım.ne kadar güçlü bir kadınsın.halbuki ufak tefek bir hatunum..y789 |
Yani sen yeni liste yap acilen kendine ego+suçluluk ve yanına acil ihtiyacın olduğunu düşündüğün telkinleri ekle önce çokta kalabalıklaştırma listeni |
Cevap: Kendime sinir oluyorumm Günayyydddınnnnnn; Hepinize teşekkür ediyorum önerilerinizi dikkate alıcammm. |
Cevap: Kendime sinir oluyorumm ya sanki benii anlattınız bana.birşey söylerken başkası ne düşünür,gülünç duruma mı düşerim acaba diye düşünüyorum hep.konuşurken yüzüm kızarıyo falan..başkalarında olmaz bi tek ben böyleyim niye böyleyim ki diye kendimi yedim bitirdim hep.ama başkaları da varmış böyle olan.yalnız olmadığımı bilmek güzel ama şimdi de neden biz böyleyiz ya diye sorasım geliyo:)ama ümitsiz değilim herşey güzel olacak inş... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:28 PM. |