![]() |
İNANÇ VE DERİNLEŞME İnanç ve Derinleşme: a) Eminlik Nedir? Şu inanca bakın: “Ateş yakar.” Ateşin yaktığından ne kadar eminsiniz? Kimse, ateşte yanan kadar emin olamaz. Çocuk bu bilgiyi sadece telkinlerin etkisiyle bilir. Elinizi ateşe yaklaştırırsanız biraz daha iyi bilirsiniz. Eliniz ateşte cayır cayır yanarsa, o zaman daha yüksek bir düzeyde bilirsiniz. Herkes ölümün gerçekliğine inanır. Ama kimse ölüm saniyelerini yaşayan kadar bu inanca sahip olamaz. Konuya inancın güçlendirilmesi açısından bakalım: “Ben ölmeye karar verdim ve şimdi oturduğum yerde zihinsel bir emirle öleceğim” diyerek ölemezsiniz. Ama, eminlik durumunu en üst düzeye çıkarmış Afrikalı bir büyücü, bu kararı verir, oturduğu yerde gerçekten de ölür. Bu, onun isterse ölebileceğine ilişkin inancının, tabiat kanunlarına meydan okuyabilecek kadar güçlü olduğunu gösterir. Başaracaklarına inananların başarmasının nedeni, sadece, inançlarının onlara verdiği cesaretle çok çalışmaları değildir. İnanmanın tüm evreni, tüm iç ve dış şartları insana destek olacak şekilde harekete geçirmesidir. Mutluluğun bir büyüklüğü olduğu gibi, inanmanın da bir büyüklüğü vardır. Mutluluklarımıza yatırım yaptığımız kadar, inançlarımızı da besleseydik, hayatımız çok farklı olacaktı. Size, “inanırsanız başarırsınız” denildiğinde kast edilen inancı, kendi zihninizde şimdiye kadar taşıdığınız “inanç” kavramıyla karıştırmayın. Birisi dal budak salmış bir ağaç, diğeri sadece bir çekirdektir. Evrenin bir yaratıcısı olduğuna inanıyor musunuz? Emin misiniz? Gerçekten emin misiniz? Eğer içimizdeki bu çekirdek inanç, burada kast ettiğimiz ölçüde “gerçek” inanca dönüşebilseydi, yaratıcının huzurunu hakkıyla tanısaydınız, duanızla dağlar yerinden oynardı. İnanç üç farklı düzeyde olabilir: Bilgi düzeyi, şahit olma düzeyi, içselleştirme düzeyi.Ateşin yakacağını, okuyarak, dinleyerek veya uzaktan görerek bilmek bilgi düzeyi; ateşin dokunabileceğiniz kadar yakınında, yananların dehşetini hissetmek şahit olma düzeyi; alevlerin içerisinde yanıp tutuşmak da içselleştirme düzeyidir. İman, inancın en güçlendirilmiş düzeyidir. Biz “ateşin yakacağı” inancını doğuştan ruhsal bir kalıp olarak getirdik. Eğer inancımızı tersine çevirerek, “ateş beni yakmaz” inancını tam olarak içselleştirseydik, ateş bizi yakamazdı. İddia bu kadar ciddidir. İmanın, insan üzerindeki etkisi bu kadar büyüktür. Kendimizle ve başarımızla ilgili olumlu inançlarımız genellikle bilgi düzeyindedir. Bu inançları içselleştirebilirsek, neler olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz? alıntı... |
Cevap: İNANÇ VE DERİNLEŞME Bu konua kendimi nasıl geliştirebilirim ?? |
Cevap: İNANÇ VE DERİNLEŞME çok aydınlatıcı bir yazı... teşekkürler. sevgiler. |
Cevap: İNANÇ VE DERİNLEŞME Küçükken televizyonda birşey izlemiştim...Adam çıplak ayakla ateşin içinde yürüyordu ve herkes bu işte bir hile bulmaya çalışıyordu...ozamanlar bende çok merak etmiştim bunu...İnsan bilgilendikçe farkına varıyor...Biri bana David Copperfield gerçekten uçuyor dese,%100 inanırım...Tıpkı Uri Geller'in Kaşığı sadece düşünce ile yamulttuğu gibi... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:58 AM. |