Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sağlık Haberleri

Uyarılar

Şef ve şef yardımcılarının durumu 4 Mart'ta belli olacak

Serbest Kürsü ve Sağlık Haberleri Şef ve şef yardımcılarının durumu 4 Mart'ta belli olacak Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağlık Bakanlığının eğitim ve araştırma hastanelerindeki klinik şefi ve şef yardımcısı unvanlı kadrolara yapılacak atamalarla ilgili düzenlemenin yapılacağı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin ilk tur görüşmeleri tamamlandı. Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Adana Milletvekili Necdet ünüvar ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Sağlık Haberleri nerededir kimdir Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sağlık Haberleri hipnoz Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Şef ve şef yardımcılarının durumu 4 Mart'ta belli olacak

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-10-2009, 02:09 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart Şef ve şef yardımcılarının durumu 4 Mart'ta belli olacak

Sağlık Bakanlığının eğitim ve araştırma hastanelerindeki klinik şefi ve şef yardımcısı unvanlı kadrolara yapılacak atamalarla ilgili düzenlemenin yapılacağı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifinin ilk tur görüşmeleri tamamlandı.

Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve Adana Milletvekili Necdet ünüvar tarafından verilen kanun teklifi TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildikten sonra 28 Şubat'ta Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı.

İlk olarak TBMM'de grubu bulunan parti temsilcileri kanun teklifi hakkında görüşlerini dile getirdi.

Bu görüşlerden dikkat çekenler şöyle oldu:

Teklifin tümü için CHP grubu adına konuşan Sacid Yıldız (İstanbul) -

Bakanlık, boş olan klinik şefliklerine atama yapmanın yanında, kadro yaratmak amacıyla klinikleri bölerek, yatak sayılarını da azaltarak yeni şeflikler oluşturmuştur. Ben, İstanbul'da biliyorum, Haydarpaşa'da, Göztepe'de, Kartal'da yeni şeflikler oluşturulmuştur. Klinikler bölünmüştür, yatak sayıları azaltılmıştır. Bu atanan şeflerin sayısının, klinik şef ve şef yardımcılarının toplam sayısının yedide 1'ine eşit olması, durumun boyutları hakkında, yani kadrolaşma hakkında fikir vermektedir. Bu atamalar, kadrolar ilan edilmeden ve objektif değerlendirmeler olmadan yapılmıştır değerli milletvekilleri.

Sayın Bakan 1.148 şeflik kadrosu var. dedi, 658 tane atanmış şef, 127 tanesi profesör, doçent olarak sınavsız atanmış. diye söyledi. Tabii bu bazı yerlerde 176 diye geçiyor. Ama Bakanın dediği rakamlara göre de boş kadro 1.148'den 658'i çıkarırsak 490 boş kadro var. 1.148'in yüzde 35'ine -ki, yani 401 yapıyor- sınavsız atama öngörülüyor; 1.148'in 401'ine. Oysaki 127 tane atanmış. dedi Sayın Bakan. Geriye 274 tane kalıyor. 274 tane sınavsız atama yapılacak doçent ve profesörler arasından, 216 tane de sınavlı atama yapılacak. Yani 274 tane sınavsız, 216 tane de -boş kadrolara göre söylüyorum, Sayın Bakanın açıklamalarına göre- sınavlı atanacak. 47 eğitim hastanesine 274 tane bu şekilde atanma olacak. Bu, kadrolaşma değil de nedir değerli milletvekilleri?

Yani, eğer yine bu geçerse aynı şekilde, 274 tane Yüzde 35'i çünkü o şekilde, boş olanlar Zaten daha evvel atanmış, 127 tane. dedi Sayın Bakan Bu durumda orada şef olmayı bekleyen uzmanlar ne olacak değerli arkadaşlar? Bu, barışı bozmayacak mı? önceki Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, iç barışı, çalışma huzurunu bozmayacak mı? Orada, yıllardır şef yardımcısı, şef olmayı bekleyen uzmanlar var. Bu şekilde, hazır atamalar yapılacak. Buna dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

Şef ve şef yardımcılarını yürürlüğü durdurulan yasaya göre atayan Sayın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, atamalarını ağırlıklı olarak, Van Yüzüncü Yıl, Erzurum Atatürk, Abant İzzet Baysal, Kayseri Erciyes gibi belli üniversitelerden yaptığı görülmektedir. Bu üniversitelerden en fazla atamayı Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapmıştır. Profesör ve doçent unvanlı öğretim üyelerinden 64 şef ve 4 tane de şef yardımcısı devlet hastanelerine atanırken, devlet hastanelerinden de kendine yakın gördüğü kişilerden 72 şef ve 35 şef yardımcısını bu şekilde, yani keyfî bir şekilde, objektif kriterler olmadan görevlere getirmiştir.

Ayrıca, bu kanun teklifinin komisyona gelmeden önceki hâlinde bulunmayan bir madde geçici madde olarak eklenmiştir. Maddeye göre Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde halen klinik şefi ve şef yardımcılığı görevlerini yürütmekte olanlar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yürüttükleri görevlerine ait kadrolara atanmış sayılırlar. denmektedir. Bunlar da, o Anayasa Mahkemesinin durdurma kararına kadar olan şeylere bir kılıf hazırlamaktadır. Çünkü atamaların geri alınması için Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından Ankara On İkinci İdare Mahkemesine dava açılmış, atamalar iptal edilmiştir. Bu geçici madde, komisyona sunulmak üzere yazılma aşamasında olan mahkeme kararını geçersiz kılmak için yangından mal kaçırırcasına eklenmiştir. Onlara bir hukuksuzluk nedeniyle iptale konu olan atamalar yine hukuk dışı bir uygulamayla geçerli kılınmak istenmektedir, yani hukuksuzluğa kılıf aranmaktadır. Belki önergeyle bu da kısmen düzeltilebilecektir.

Sağlık sisteminin önemli bir kolu olan eğitim hastaneleri siyasi kadrolaşmaya alet edilmektedir. Eğitim hastanelerimizde başta asistan eğitimi olmak üzere kliniklerin tüm sorumluluğunu üstlenen şef ve şef yardımcılarının atanması bir sorun haline getirilmektedir. Ayrıca, tüm bunlar olurken, bu alanda yıllarca emek vermiş, hâlen o hastanelerde çalışan, bu kadrolara atanabilmek için bilimsel bir sınavı bekleyen yüzlerce uzman göz ardı edilmektedir. Bu anlamda onların hakları yenmektedir. Bu durum adaletle bağdaşmamaktadır. özellikle adında adalet olan Adalet ve Kalkınma Partisine yakışmamaktadır, bu hakkaniyet ve adalete yakışmamaktadır.

Teklifin tümü üzerinde, AK PARTİ GRUBU ADINA NECDET üNüVAR (Adana) -

Tabii, konumuz Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'nda değişiklikle, eğitim hastanelerinde hekimlerimizi yetiştiren, uzman hekim yetiştiren kurumlarımızda klinik şef ve şef yardımcısı ataması. Bununla tabii, Sağlık Bakanlığımız eğitim hastanelerinde klinik şef ve şef yardımcıları atamak istiyor, daha önce de atadığı gibi, bu Hükûmetten önce de atandığı gibi. Bununla ilgili bir kanun da yapılmıştı, bir önceki Cumhurbaşkanımız tarafından geri gönderildi. Orada Objektif ölçüler olmadığı şeklinde bir ifade vardı. Biz burada bu kanunla objektif bir ölçü getiriyoruz. Yani belli sayıda jüri oluşturuyoruz ve o jüriyle klinik şef ve şef yardımcılığı için atamalar yapacağız, aynı zamanda sınav da yapılacak. Yıllardır klinik şef ve şef yardımcılarıyla ilgili sınav yapılamıyor ama değerli arkadaşlar, sınav yapılabilmesi için önümüze konulan birtakım kriterlerde Sağlık Bakanlığı bu kanunla aşmaya çalışıyor.

Tabii, Türkiye'nin her yerinden, klinik şefleri ve şef yardımcıları atanıyor. Geçen dönemde de pek çok klinik şefi atandı ama baktığımız zaman, üniversitelerden gelen arkadaşlarımız var yani profesör, doçentlerden. 170 küsur tane klinik şefi atanmış ama 68 tanesi üniversiteden gelmiş durumda. Bendeki liste, arkadaşlardan aldığım liste bu ve bunları da biz uzaydan falan getirmiyoruz, sonuçta, üniversitelerde bunlar doçent ve profesör olarak görev yapıyorlar yani Yükseköğretim Kurumu tarafından belirlenen kriterlere uygun olarak bu arkadaşlarımız zaten doçent ve profesör olarak görev yapıyor. Yani, oradaki arkadaşlarımız, yine eğitim hastanelerine geliyorlar ve burada yine uzman hekim yetiştirecekler. Dolayısıyla, bu arkadaşlarımızın herhangi bir şekilde kadrolaşma filan dediğimiz zaman, orada da o kadrolar zaten duruyor yani onları, dışarıdaki insanları getirip orada herhangi bir kadroya atama yapmış olmuyoruz.

Kaldı ki, Sayın Bakanımız da defalarca ifade etti, bizim pek çok yeni açılan hastanelerimiz var ve bu hastanelerimizi de, tıp fakülteleri öğrenci alarak sağlık hizmetine sunabileceği doktor yetiştirmek amaçlı kullanacaksa, bu hastanelerimizi çok rahatlıkla tahsis edebileceğini ifade etti. Kaldı ki, bütün dünyada, gelişmiş ülkelerde afiliasyon dediğimiz bir kavram var, yani bu ortak kullanım dediğimiz. Binaları ortak bir şekilde üniversitelerle eğitim hastaneleri, Sağlık Bakanlığı da pekâlâ kullanıp daha fazla hekimin yetişmesini sağlayabilir.

Teklifin tümü üzerine MHP GRUBU ADINA OSMAN DURMUŞ (Kırıkkale) -

Değerli milletvekilleri, görüştüğümüz yasa Anayasa Mahkemesi tarafından yürürlüğü durdurulmuş bir yasa. Şimdi, yasa tasarısı olarak gelmiyor karşımıza. Anayasa Mahkemesine karşı, esas kararını beklemeden bir yolunu bulup, teklif olarak getiriliyor. Yasa tasarısı olarak değil, yasa teklifi olarak getiriliyor. Yani, bu yasanın arkasında Bakanlar Kurulu olacakken Türkiye Büyük Millet Meclisine diyorlar ki: Anayasa Mahkemesine karşı siz bir yolunu bulun, bunu çıkarın. Bu kabul edilemez. Bu, Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı bir haksızlıktır diye düşünüyorum.

Klinik şef yardımcısı ve başasistan atamalarında ilgili kliniklerin atama yapmasında, belirli kontenjanlar dahilinde doçent ve profesör atanması bizden önce de vardı, bizim zamanımızda da vardı, hâlen var. Ancak, burada, çok temayüz etmiş, öne çıkmış öğretim üyeleri ya da acil bir durumda 3, 5, bilemediniz 15 klinik şefini, Bakan, resen, profesörden atar gibi bir yetki vardı. Bu konuda, bizim zamanımızda da Danıştayla tartışmaya girildi. Ancak, 179 tane klinik şefi atıyorsunuz. Bakınız, 2001 yılında biz de bir atama yaptık. Sayı çoğalınca, ihtiyaç artınca sınavla yaptık değerli arkadaşlar. Türkiye'de otuz yıldır Tababet Uzmanlık Tüzüğü çıkarılamıyordu. İlgili kurumlar, Danıştay, Bakanlık, üniversiteler bir araya geldik, tüzüğü çıkardık. Şimdi, tıpta uzman olabilmek için asistan arkadaşım süresini tamamladığında, 5 kişilik bir jüri -3 de yedeğiyle- sınav yapar. Yani, gerek eğitim hastanesinde gerekse üniversite hastanesinde bir kliniği müstakilen yönetebilecek 1 kişiye uzman belgesini verebilmek için 5 kişilik bir jüri karar verir. Biz, son yaptığımız tüzük değişikliğinde bu jürinin en az 2 tanesinin üniversite hocası olmasını istedik.

Değerli arkadaşlarım, gerekçemiz şuydu: Geçmişte eğitim hastanelerinde klinik şefi kendisiyle rekabet edemeyecek, kendisini zorlamayacak bir kişiyi şef muavini yapıyordu. Şef muavini, çoğu zaman, bilgi ve beceri bakımından şefin gerisinde kalıyordu ve giderek, eğitim hastanelerimiz çökme aşamasına gelmişti. O nedenle, üniversiteden doçentin, profesörün atanması doğru bir yoldu veya bir diğer ifadeyle, bilgi ve becerisinden emin olduğumuz -aynı asistan gibi- 5 kişilik jüri huzurunda bilim sınavı, pratik sınavından geçen öğretim üyesinin atanması doğru bir yoldur. Burada şunu söylemiyorum: Profesör ve doçent eğitim hastanesinin hocasından daha becerikli, daha bilgilidir gibi bir iddianın sahibi değilim, aksine görüşlerim de var. Bir yüksek ihtisas hastanesinde Kemal Beyazıt Türkiye'de en çok kalp ameliyatı yapan kişiydi. Profesör falan da değildi, ama bilgisi, becerisi üst düzeydeydi, birçok hocanın da eğitiminde rol almıştı.

Bakın, nasıl bir meslek mensubunu seçiyorsunuz: Yaptığı manipulasyondan dolayı insanlar ölebiliyor. Bu insanlar basit bir kolonoskopiden dolayı öldü diye, birileri öfkeli ve sinirli olarak üniversite bahçesinde profesör vuruyor, hastane bahçesinde uzman doktor vuruyor. Değerli arkadaşlarım, hekimlik mesleği riskli bir meslektir, ama dün risk hastalarının kaybedilmesi şeklindeydi, bugün hekimin kendi hayatını kaybetmesi söz konusu. Toplum gergin bir toplum olmuş.

O hâlde, gelin, 5 kişinin 2'sini üniversiteden, doçentlik jürisine giren profesörden seçin. Ben inanıyorum ki bizim gibi yapıcı muhalefet yapan arkadaşlarım olumlu olan şeye destek verecekler, ben de destek vereceğim. Bir teklif daha Efendim, Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinin gerekçesi şuydu: üniversite sayımız yeterli değildi, tıp fakültesi sayımız yeterli değildi, onun için eğitim hastaneleri de uzmanlık eğitimi veriyordu. Bugün de versin, ama, şef ve şeflik müessesesi yerine, üniversitede olduğu gibi, anabilim dalı müessesesini getirelim, yani kariyer, şef, şef muavini değil, doçent ve profesör olsun. Burada, hâlen üniversitede çalışan şef muavinlerini mağdur etmek istemiyorum. Onlar da üniversitenin hazırladığı bu sınavdan geçsinler, bilgi-becerilerini ispat etsinler, doçent ve profesör olsunlar. Bundan sonra, Numune Hastanesinin, Ankara Hastanesinin, büyük hastanelerin hepsinin şefleri doçent ya da profesör olsun.

Oturum 1. madde ile ilgili görüşmelerin tamamlanması ile Sözlü soru önergeleri ile diğer denetim konularını sırasıyla görüşmek için, 4 Mart 2008 Salı günü saat 15.00'e bırakıldı.

SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE

SOSYAL İŞLER KOMİSYONUNUN

KABUL ETTİĞİ METİNSAĞLIK HİZMETLERİ TEMEL

KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİMADDE 1- 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 1 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve bu fıkradan sonra gelmek üzere maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

Klinik şefi, klinik şef yardımcısı, başasistan ve asistan kadrolarına, açıktan atama izni alınmaksızın ilgili mevzuatı çerçevesinde atama yapılır. Klinik şefi, şef yardımcısı ve başasistan kadrolarına atamalar, uzman tabipler arasından Sağlık Bakanlığınca yapılacak veya yaptırılacak sınavlara göre gerçekleştirilir. Bu sınavın esas ve usulleri ile sınavlara katılma şartları Bakanlıkça yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.

Klinik şefi ve şef yardımcısı kadrolarına, mevcut toplam kadroların % 35'ini geçmemek üzere, profesör ve doçentlerden aşağıdaki esaslar çerçevesinde atama yapılabilir. Eğitim ve araştırma hastanelerinde açık bulunan klinik şefliği veya şef yardımcılığı kadroları, isteklilerin başvurması için ilan edilir. Bu kadrolara, doçentlik veya profesörlük unvanını almış olan adaylar müracaat edebilirler. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere Bakanlık tarafından, en az biri ilgili eğitim ve araştırma hastanesi dışından olmak üzere üç profesör veya şef tespit edilir. Bu profesör veya şefler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını öncelik sıralaması yaparak Bakanlığa bildirirler. Bakanlık, bu mütalaalara göre atamayı yapar.

Klinik ve laboratuvar şefi veya şef yardımcısı tabipler ile tıp alanında doçent veya profesör unvanlı tabipler eğitim ve araştırma hastanelerine; uzman tabipler veya tıp alanında doktora yapmış tabipler veyahut hukuk, kamu yönetimi, işletme ve sağlık yönetimi alanında lisans, yüksek lisans veya doktora eğitimi almış tabipler diğer hastanelere baştabip olarak atanabilirler. Ancak yüz yatağın altındaki hastanelerin baştabipliklerine atamada tabip olma şartı dışında, diğer şartlar aranmaz.

GEÇİCİ MADDE 1- Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde halen klinik şefi ve şef yardımcılığı görevlerini yürütmekte olanlar, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte yürüttükleri görevlerine ait kadrolara atanmış sayılırlar.

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks