Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/)
-   -   SEVGİ IŞIĞI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/serbest-kursu/621121-sevgi-isigi.html)

cansuyu 09-05-2012 12:53 PM

SEVGİ IŞIĞI

Eğer sözlükten tek bir sözcük seçmek zorunda olsam
Sanırım bu söz SEVGİ olacaktı
Dünya yüzünde sevgi olmasa
Sanırım onu ben bulacaktım

Bu şiir yazılmamış olsa sanırım onu ben yazacaktım J

Bizler sevgi yi kitaplardan öğrenmek zorunda kalacak kadar sevgisiz büyümüş nesilleriz.

SEVGİ SOFRASI
Bir gün sormuşlar ermişlerden birine:

-Sevginin sadece sözünü ede...nlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?
-"Bakın göstereyim" demiş, ermiş..

Önce sevgiyi dilden gönüle indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış.. Hepsi oturmuşlar yerlerine.. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da `derviş kaşıkları` denilen bir metre boyunda kaşıklar..

Ermiş sofradakilere, "Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz" diye bir de şart koymuş..

"Peki! " deyip içmeye teşebbüs etmişler.. Fakat o da ne? Kaşıklar uzun geldiğinden bir türlü döküp saçmadan götüremiyorlar ağızlarına.. En sonunda bakmışlar beceremiyorlar, öylece aç kalkmışlar sofradan.. Bunun üzerine, "Şimdi.." demiş ermiş:

-"Sevgiyi gerçekten bilenleri çağıralım yemeğe.."

Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen ışıklı insanlar gelmiş oturmuş sofraya bu defa.. "Buyurun.." denilince, her biri uzun boylu kaşığını çorbaya daldırıp, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak içirmiş.. Böylece her biri diğerini doyurmuş ve şükrederek kalkmışlar sofradan..

"İşte!" demiş ermiş ve eklemiş:
-Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse, o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa, o da kardeşi tarafından doyurulacaktır. Şüphesiz ve şunu da unutmayın, hayat pazarında alan değil, veren kazançtadır daima...

cansuyu 09-05-2012 12:53 PM

Cevap: SEVGİ IŞIĞI

"Sevgi" paylaştıkça çoğalan tek şeydir.

cansuyu 09-05-2012 12:57 PM

sevgi hakkında birlikte paylaşımlarda bulunabilmek için açtım bu konu başlığını

-başak- 09-05-2012 02:53 PM

geçenlerde bi yerde okumuştum sevdiğimiz renkler pozitif enerji verirmiş, sevmediğimiz renkler hasta bile edebilirmiş.Ben de renk renk çiçek bakıyorum evde hepsi de pozitif olağanüstü enerji verio bana.Onlar benim sevgimle, ben de onların sevgisiyle büyüyorum.

cansuyu 10-05-2012 07:01 PM

Başka birisine kendime yetemediğim için bağlanıyorsam, karşımdaki kadın ya da erkek benim için bir cankurtaran olabilir belki ama aramızdaki bağ sevgi bağı olamaz. Çelişik gibi görünse de yalnız kalabilme yeteneği sevebilme yeteneğinin tek koşuludur.

cansuyu 11-05-2012 02:47 PM

SEVGİ NEFESTİR...
Nefes almak hayat demekse ve sevgi bir nefesse hiç düşünme içine çek derin derin.
Korkma en fazla vereceği zarar hücrelerini dolduran yaşam enerjisi ve beyninde oluşan mutluluktur...

turşusuyu 11-05-2012 03:17 PM

Arda arda derin derin nefes alayım dedim 5.nefesten sonra kendı kendıme gulmeye başladım.:D

cansuyu 12-05-2012 11:03 AM

Sevgi dünyadaki en incelikli güçtür.
Sevgi her zaman ıstırap çeker, hiçbir zaman ne gücenir ne de intikam almaya çalışır.
Sevgi insanlığın, şiddet hayvanlığın kanunudur.
Sevginin olduğu yerde hayat vardır.

Ghandi

lifosea 12-05-2012 11:12 AM

bana hep sevdiğim insanlar zarar verdi..kimseyi sevmek istemiyorum..yu89

cansuyu 12-05-2012 11:14 AM

belki severken hiçbirşey beklememeli.. belki doğru insanları sevmeyi öğrenmeliyiz..

sonuçta sevmek bir yetenek bence.. içimizde varolan.. sorun yönlendirmekte belki de

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:21 AM.