Telkinleri dinlemeye başlayalı nerede ise 4 yıla yaklaşacak.Bu süreçte kendimde büyük gelişmeler oldu.
En öz hali ile ifade etmek gerekirse genel olarak yaşamımda bir mutlu ve iyi hissetme hali mevcut.
Senelerce yaşamında sürekli mutsuz olan ben son senelerde depresyon nedir nasıl bir şeydir unuttum.
Artık mutlu olmak iyi olmak hali içsel sesim haline geldi.Telkinleri dinlemesem bile iç sesim sen mutlusun iyisin diyor ben de mutluluk halimi devam ettiriyorum.
Özellikle depresif dönemlerimde içimde ki mutsuzluk hali yüzüme vurmuştu.
Bu nedenle resim çektirmeyi bile sevmezdim.Hep somurtan bir ifade ile çıkardım kendimi beğenmezdim
Son zamanlarda resimlerde de somurtan bir yüz ifadesi yok.
İçimde ki mutluluğu dışarı yansıtmam biraz daha fazla zaman alıyor.Kimi insan içinde çok mutsuzdur ama dışarıya bunu belli etmez.
Ben içimde mutlu olmama rağmen son senelerde bunu pek fazla dışarı yansıtamamamıştım.İçimde mutluydum ama beni korumaya çalışan bilinçaltım zaman zaman ister istemez somurtabiliyordu.
Neyse ki artık o konuda da aşama kaydettim.Son 4 yıldır mutluyum iyiyim...Bunu dışarı da yansıtabiliyorum.
Birde her zaman başıma iyi şeylerin geleceğini düşünürüm.Elbette güveninizi boşa çıkartan hiç beklemediğiniz davranışlar sergileyen insanlar olabiliyor.
Ancak ne olursa olsun insanlara güven duymak benim karşıma iyi insanlar çıkar demek çok çok önemli...
Ve her zaman tekrar ettiğim şey.Övgü ve onay içten gelir.İnsanlar sizin hakkınızda ne söylerse söylesin bunu içtenlikle kabul eder ve övgü onayın içten geldiğinin farkında olursanız ego dengenizi sağlarsınız.
Dış dünyaya bağımlı bir ego ,dış dünyadan gelen övgü ve onay bittiğinde kolayca yok olmaya mahkumdur.Övgü ve onay içten geldiğide ise çevrenizdekiler olumlu olumsuz ne söylerlerse söylesinler dışa bağımlı olmadan güçlü bir şekilde yaşamınızı sürdürebilirsiniz.