![]() |
sevim burak * 29 haziran 1931 - 31 aralık 1983 oyun ve öykü yazarı. istanbul alman lisesi mezunudur. terzilik, kitabevi tezgahtarlığı, mankenlik gibi farklı farklı işlerde çalışmıştır. bi süre de afrika'da yaşamıştır. nevi şahsına münhasır tarzıyla türk edebiyatı için önemli isimlerden biridir. eserleri *afrika dansi *everest my lord iste bas iste govde iste kanatlar *mach 1 dan mektuplar *yanik saraylar *sahibinin sesi *palyaco rusen * imparatorluktan cumhuriyet e bircok yasantiyi yogun icekapanislarla anlatan gulunc oykuler de yazmis yazar. * "Benim hikâyem her türlü duruma girme koşma, atlama, düşme, korku ve yorulmadır. Bu yüzden yazar gibi görmüyorum kendimi. Yüksek ücret ödeyerek beni izlemeye gelen seyirciler karşısında ölüm numarası yaptığı sanılan bir cambaz gibiyim. Ama yapacak başka bir şey yok yazar için. Benim için yeni bir hikayeye başlamak ya da şakağıma tabanca dayamak aynı şey" sevim burak * türk öyküsünün en aykırı öykücüsü denilse yeridir. şifreli bir dili vardır. kendisi olgunlaşma enstitüsünde mankenlik de yapmıştır zamanında. öyküleri de kesip kesip birbirine iğnelediği sonra da perdelere iliştirip birleştirerek elde ettiği anlatılır. ilgiye değerdir vesselam. * herhangi bir edebiyat akımına bağlı kalmamış, kendi üslubunu geliştirmiş * yazardır. yanık saraylar en çok ses getiren eseri olmuştur. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:34 PM. |