![]() |
abartmak anlamindaki bokunu cikarmak * cümle içerisinde abartmak kelimesini kullanmak yerine,bokunu çıkartmak deyiminin kullanılması sonucu oluşan durum. örnek -alkol kullanırken sigaranın bokunu çıkartıyorum. meali -alkol kullanırken abartıp çok sigara içiyorum. ya da -tankutcan her şeyin bokunu çıkartıyor abi. meali -tankuncan her şeyi çok abartıyor abi. başka bir örnek -pulp fiction örneklerin bokunu çıkarttı. meali -pulp fiction örnekleri abartma lan anladık. gibi... * "ölüyü çok yıkarsan ya osurur ya sıçar" atasözünden türemiş deyim. * iki arkadaş önce arkadaşın dükkanına giderler... -hey dükkanın oldukça hoşmuş, beğendim +bak biraz sonra eve gidicez. dükkanı satmak istio babam. bunları babamın yanında da söyle tamam? -tabi kiii. merak etme sen .ayrıca cidden beğendim. eve gidilir... -rahatsızlık verdim birden çat kapı geldim. ark babası: ne rahatsızlığı o. istediğin kadar kalabilirsin hatta. -euhue tşkler. bu arada dükkanı gördüm de tam merkezde super. ark babası: beğenmene sevindim. -beğenmek ne kelime! harika. bir de o kadar renkli bir sokak ki lambalar her yeri aydınlatıyor. +* - * çok işlek bir cadde. çok iyi bir seçim ark babası: * -uıh oeh abarttım sanırım biraz +evet biraz öyle oldu. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:30 PM. |