![]() |
abd istesin akp laik bile olur * bugün arkadaşlar ile playstation oynuyorken, internet cafe'de siyaset tartışan iki kişi arasında geçen cümlelerden birisiydi. olayın gelişimi tam olarak, akp'nin pkk konusunda abd'den izin istemesini dile getiren kişiye, arkadaşının verdiği cevaptı bu söz. * * konuyla ilgili bir şarkıdan alıntı yapacak olursak: "baştan sana söylemeliydim arkadaşça yürütemem ben .... sen iste her şey çok güzel olur sen iste elbet bir yol bulunur yeter ki iste hiç de zor olmaz sen iste aşkım akan sular durur" beyaz sarayın duvarlarında tayyip bey'in sesinin yankılandığını duyar gibiyim... * yalan olmayan söylemdir. akp'nin abd merkezli bir parti olduğunu, onlar tarafından yönetildiğini, onların istemediği hiçbir işe girişememesi, onlar müslüman katlediyorken onlara en iyi müttefik yakıştırması yaptığını bilmeyen kalmadı. yani akp sözde islamcı bir parti ancak abd, israil o kadar müslüman öldürüyorken akp afganistan başka olmak üzere onlara destek veriyor. onlar isterse akp'nin laik olmasini akp atatürk'ün bir numaralı savunucusu bile olur. * "dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar" özdeyişini anımsatan önerme. * bir araştırmaya göre ülkedeki amerikan karşıtlığı yüzde doksanlara varmış. fakat seçim sonuçları gösteriyorki en büyük amerikancı parti yüzde kırkyedi oy almış. muhalefetteki partiler ise iktidardeki partiye göre amerika'ya 2 adım geride duruyor. yani anlayacağınız böylesine güzel bir ülkede yaşıyoruz. * yaşanmakta olan durumdur. * sürekli anti-laik demeçleri ile gündeme gelip, tepki toplayan tayyip erdoğan artık kendisini türkiye'nin laik sistemini korumaya adamış atatürkçü bir başbakan moduna sokmaya çalışmaktadır. ancak bu numarası yenilmemektedir. * son olaylarla beraber sadece akp için gecerli olmadıgı görülen önerme. * * sonuna kadar katıldığım cümle. * duyanin "nerde o gunler?" diye sormasina neden olan cumle. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:05 PM. |