![]() |
ben kendimden biliyorum * kişinin bulunduğu iddiayı desteklemesi ve ona kanıt göstermesi amacıyla kullandığı cümle. denemişlik vardır. örneğin: şu hastalığa x iyi gelir. ben kendimden biliyorum. * kendini her haliyle tanıyan kimse... * özellikle başkasına ibretlik örnekler verirken kullanılabilen yegane sözcük. - bu erkek milletine güven olmaz. tek bişey isterler... + nerden biliyon? - kendimden biliyorum. * ya da başıma geleceği biliyorum.. bu nu, "bunluk" işte, nereden geldiğini bilmediğim diye geçiştirmeye çalışırken.. fakat kandırdığımı kendimi ve kandırmaya pek bir yatkın olduğumu söyle^me^meliyim.. sen bu nu, o kendini koruyor diye düşün olur mu.. sen den bilme.. bilme en iyisi.. hatta.. * aşağıdaki fıkrayı anımsatan söylemdir. iki görme özürlü içli köfte yemektedirler. Biri diğerine okkalı bir tokat aşkeder. tokat yiyen, -vurdun ama niye ki,diye sorar. tokat aşkeden, -köfteleri niye ikişer ikişer atıyosun ağzına,der. tokat muhatabı, -sen körsün, köfteleri ikişer yediğimi nerden biliyosun? tokat aşkeden, -kendimden biliyorum,der. * bazı sözlük yazarlarının çok sık kullandığı söz öbeği. zaten yazısında bunu belli eder. bir de sonunda bakınız verip kimden bildiğini belirtince çok sıkıcı ve itici oluyor. * * |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:07 PM. |