Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

abdurrahim karakoc

Serbest Kürsü ve Sözlük abdurrahim karakoc Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * şair ve vakit gazetesi köşe yazarı.. şiirlerinden bazıları için: * şiirini inkar etmiştir daha sonra... * nebil özgentürk kendisi için 'bu adamın mihriban gibi bir şiiri nasıl yazabildiğine hayret ediyorum' tarzında bir laf etmişti. * muhterem de kendisine gazetedeki ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

abdurrahim karakoc

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-01-2009, 06:55 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart abdurrahim karakoc

* şair ve vakit gazetesi köşe yazarı..

şiirlerinden bazıları için:

* şiirini inkar etmiştir daha sonra...

* nebil özgentürk kendisi için 'bu adamın mihriban gibi bir şiiri nasıl yazabildiğine hayret ediyorum' tarzında bir laf etmişti. * muhterem de kendisine gazetedeki köşesinden 'nebil ne bilsin...' başlıklı bir yazı düzmüştü ki tam ağzına laik.

* gene tehir etme

silada silasiz kaldim

ben hep seni dusunurum

geceleri

mektup derken

omuzumda sevda yuku

can ozumden besmeleyi

gel gayri

bir daha oldum

gozlerim

tanimaz beni

ecele dogru

sulari islatamadim

dosta dogru

mihriban

unutursun mihribanim

türkülerinin sahibidir.

* rahmetli din hocamızın amcası. kendisinden bahsederdi bol bol. çok severdik.

* günümüz yazın dünyasının kalemine sağlam şairlerinden bir tanesi, şiirlerinde kelime oyunları ve imgelemelerden ziyade konu bütünlüğüne, cümle yapısı ve kafiye düzenine önem veren şair, ağırlıklı olarak Allah sevgisini ve olan ile olması gereken arasındaki çelişkinin dışavurumlarını kaleme alır. Özel hayatı çalkantılı geçmiş, iktidarlarla anlaşamamıştır ve bunun doğal bir sonucu olarak maddi olarak da çoğu şairimiz gibi sıkıntılı bi hayat sürmektedir. Diyebiliriz ki Necip Fazıl ekolünün başarılı temsilcilerinden birisidir.

Çoğumuzun ezbere bildiği Mihriban'ın ve i. Sadrinin

* Düştü isimli harika şiirinin şairidir. Hasan'a Mektuplar diye bir de şiir kitabı vardı bildiğim kadarıyla.

HASAN'A MEKTUP

Çok oku, çok düşün, çok şeyler anla,

Aha bu mektubu alınca Hasan.

Manalar iplikten incedir amma,

Kelimeler biraz kalınca Hasan.

Gene ağzımızı açmıyor bıçak,

Huzur size ömür... Dert salkım saçak.

Oyuna kalkıyor yüzlerce köçek,

Batıdan bir hava çalınca Hasan.

Kök saldı bahçede ayrık otları,

Yemler pay edildi, sattık atları.

Biz kovalım derken baştan bitleri,

Sülükler yapıştı, kulunca Hasan.

Süt dolu güğümü çalarız taşa,

Kutsal görevimiz "Sağol çok yaşa !"

Mülkte hakikati aramak boşa,

Tüm suçlular güçlü olunca Hasan.

Derisini yüzdük demokrasinin,

işi iştir imtiyazlı asinin.

Hakikatte vahşi, sözde "vasinin"

Dörtnala gidilir yolunca Hasan.

Canım Hürriyeti koydunsa ara,

Ekmek yalınayak kaçtı dağlara.

Çevremize küsmüş kardeşlik var ya,

Haber ver, izini bulunca Hasan.

Soysuzlar taş atar mukaddesata

Karşı duramazsak bizdedir hata.

Tahammül teşviktir, böyle hayata,

Öl..insan küçülmez ölünce Hasan.

MiHRiBAN

1

Sarı saçlarına deli gönlümü,

Bağlamışım çözülmüyor Mihriban.

Ayrılıktan zor belleme ölümü,

Görmeyince sezilmiyor Mihriban.

Yar deyince kalem elden düşüyor,

Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor.

Lambada titreyen alev üşüyor,

Aşk kâğıda yazılmıyor Mihriban.

Önce naz sonra söz ve sonra hile

Sevilen seveni düşürür dile

Seneler asırlar değişse bile

Eski töre bozulmuyor Mihriban

Tabiplerde ilaç yoktur yarama,

Aşk deyince ötesini arama.

Her nesnenin bir bitimi var ama.

Aşka hudut çizilmiyor Mihriban

Boşa bağlanmamış bülbül gülüne

Kar koysan köz olur aşkın külüne

Şaştım kara bahtım tahammülüme

Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban

Tarife sığmıyor aşkın anlamı

Ancak çeken bilir bu derdi gamı

Bir kör düğüm baştan sona tamamı

Çözemedim çözülmüyor Mihriban

2

Unutmak kolay mı deme

Unutursun Mihribanım

Oğlun kızın olsun hele

Unutursun Mihribanım

Zaman erir kelep kelep

Meyve dalında kalmaz hep

Unutturur birçok sebep

Unutursun Mihribanım

Yıllar sinene yaslanır

Hatıraların paslanır

Bir gün başın ak saçlanır

Unutursun Mihribanım

* halk şiirinin büyük üstadı.

Ben milletim uğruna adamışım kendimi

Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir

Zulüm azrail olsa hep hakkı tutacağım

Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir...

* özellikle vur emri kitabı ve içindeki şiirler çok meşhurdur.

* faşist-dinci olduğundan görüşlerimizin taban tabana zıt olduğu fakat sağlam şiirleri olduğunu inkar edemeyeceğim şair.

* gün geçer azalır sevgi

değişir herşeyin rengi

bugün değil yarın belki

unutursun mihribanım

süt emerdin gündüz gece

unuttun ya büyüyünce

bu iş de tıpkı öylece

unutursun mihribanım

diyerek aşka gerçekçi bir açıdan bakabilmiş şair.

eklendi: entry girildikten sonra nette yaptığım küçük arştırma sonucu karakoç'un "mihriban" şiiri ile ilgili bir röportaj buldum. link sadece google cachede açıldığı, linkin kendisi açılmadığı için röportajın ilgili bölümünü yapıştırıyorum:

Şüphesiz herkesin sevdiği ve dilinde olan bir Mihriban şiiriniz var. Mihribanın birkaç farklı hikayesi anlatılıyor. Nedir Mihribanın gerçek hikayesi?

Bazıları Gerçek mi diyor. Gerçek diyorum. Ama adı Mihriban değil. O gençliğimde yaşanmış bir aşktı. Ama şimdi adını deşifre etmem, ayıp olur. Benim takmış olduğum sembol bir isimdir Mihriban.

Masa başında yazılmış, hayal bir aşk, bu tadı ve lezzeti vermez. Yaşayacaksın ki, yazacaksın.

O zamanlar elektrik yoktu. Lamba ışığı altında yazıyordum. Şiire başladığımda lambadaki alev titremeye başladı. Lambadaki alev üşüyor çıktı.

Hangi seneydi...

1960...

O aşkınıza kavuşamadınız...

Yo olmadı. Seviyordum. Olmadı. Ayıp olur şimdi adını söylemem. Törelerimize aykırı. ikinci bir Mihriban şiirim var. Biliyorsunuz. &amp

Çok mu güzeldi... Sarı saçlarına deli gönlümü/Bağlamıştın, çözülmüyor Mihriban diyorsunuz...

Saçı da sarı değildi...

Ben onu biraz yadırgamıştım, Maraşta sarı saçlı birini...

Maraşın içinden de değildi.

* Başka bir yerdendi...

Öğretmen kızı mıydı, kimin nesiydi hocam?

Yok yok... Ben onu gördüm, o beni gördü. Sevdik birbirimizi işte...

Nasıl karşılaştınız?

Valla karşılaştık işte... Bir iki şiir gönderdim tamam oldu...

Belki bu şiirin bu kadar beğenilmesinin sebebi herkesin içinde bir Mihriban&amp

* bilinenin aksine mihriban türküsü kendisine ait değildir.

o'na ait olan türkü "unutursun mihribanım" türküsüdür.

"Unutmak kolay mı?" deme,

Unutursun Mihriban'ım

Oğlun kızın olsun hele,

Unutursun Mihriban'ım.

Zaman erir kelep kelep.

Meyve dalında kalmaz hep

Unutturur bir çok sebep,

Unutursun Mihriban'ım.

yıllar sineye yaslanır

Hatıraların paslanır,

Bu deli gölün uslanır

Unutursun Mihriban'ım.

Süt emerdin gündüz-gece,

Unuttun ya, büyüyünce

Ha işte tıpkı öylece

Unutursun Mihriban'ım.

Gün geçer, azalır sevgi

Değişir her şeyin rengi

Bugün değil, yarın belki,

Unutursun Mihriban'ım

Düzen böyle bu gemide

Eskiler yiter yenide

Beni değil, sen seni de

Unutursun Mihriban'ım.

* ankara sincan da yaşamaktadır. ziyaretine gitmeyi düşündüğüm, büyük hece şairi.

not:ölene kadar yazmaya yemini varmış.

* bilindiği gibi bilinen mihriban şiirinin şairidir.

* 22.01.08 tarihli yazısında belirttiği üzere türk dil kurumunun ilk dil klavuzunun yazarının bir ermeni olan agop dilaçar olduğu iddia etmiş yazar.

* 1932 doğumlu şair, gazeteci. sülalenin şair olması sebebiyle bu konuya yatkınlığı vardır.

eserleri

----------

* yanılmıyorsam ilkokul mezunu olan ama sempatik ve bilge kişiliğiyle kendisini sevdirmesini bilen kişi.

* 5 temmuzda yozgat a bir şiir programı için gelecek şairdir .

sırf onun için saçma sapan bir çok şaire katlanacağım.

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks