![]() |
NANE sizce ne demek, NANE size neyi çağrıştırıyor? * nane şekeri vardır efendım... kendılerıne 60 ykr verip dun aksamdan beri yıyorum... ne bereketli şey yarabbim =) Hoş kokulu ıtırlı bir bitki. Özellikle yoğurtlu yiyeceklerde sık kullanılır. Çay gibi demlenerek de içilebilinir. Şifalı bir bitkidir. Sık sık yemeliyiz şu naneyi.... hoş kokusu olan soğuk algınlıklarına iyi gelen bitki megasıtar ajdarın dünya listelerini üst alt eden bestesi.bu şarkıynan iyi bi çıkış yakalamıştı arkasından bestelediği çikita şarkısıynanda galbümü fethetti. artık kalbümün tek sahibi ajdar ) Bazı yemeklere katılan,hafif rahatsızlıklarımızda limon ile kaynatılmakla içebildiğimiz ıtırlı bir bitki.Tabii herşeye iyi geliyor diye,bazı meraklı insanlarımıza da mecazi anlamda isim olup,heryere homojenize olabilen bitki de diyebiliriz.... ajdar adında bir embesil'i türk halkı ile tanıştıran talihsiz sebze. kötü bir durumda, 'eyvah naneyi yedik' şeklinde kullanımı mevcuttur. hoş kokulu bir bitki, insanın yedikçe yiyesi geliyor.Çocukluğumdan beri hastasıyım. ajdarmıydı neydi o yüzden nefret edecektim yav.ama çayına bayılıyorum yanınada ekmek arası ooooo tadından yenmez o ekmek [img]/images/smilies/smile.gif[/img])))) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:46 PM. |