![]() |
TAKI sizce ne demek, TAKI size neyi çağrıştırıyor? * insanlık kadar eski, özellkikle biz bayanların vazgeçilmezi tak-ı. takma metaı gibisinden. çıkıntılara,uzantılara vesair takılabilecek bilimum mahale asılan malzeme diye tanımlıyabilirim evet. kolye....tek takım [img]/images/smilies/smile.gif[/img] eskiden takmadıkça sokağa çıktığım zaman kendimi çıplak gibi hissettiğim aksesuarlar..oysa şimdi tek vazgeçilmezim halka küpelerim. bir de takı deyince düğün zamanları yapılan takı hesaplamaları geliyor aklıma ki,bana gerçekten komik geliyor bu ince hesaplar.. bende bunu size soruyorum ya:@ Küpe ve kolye olmadan asla.. Eğer iyi seçilirse kıyafeti tamamlayan.. küpelere şükredin..bir afrika kabilesi dudaklarını deliyor ve ufak eliptik tabaklar takıyor ve zamanla bu halkaları büyütüyor ilerleyen yaşlarda kocamaaann oval tabak gibi takılarla dolaşıyor bu kabile hanımları..ve kimin dudağındaki tabak şekilli takı büyükse o daha fazla itibar görüyor..offff ne işkence! ! .. ) herşeyi anlarım da, kulaklardan daha büyük halka küpeleri anlamam...o ne ki öyle? ? ? Yüzüğümü mutlaka takıyorum...Hatta hiç çıkarmıyorum.. Bazen de yegane gümüş kolyemi... Küpe de ise boncuk küpeler tercihim...Fakat onları da kırk yılda bir takıyorum.. Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:19 AM. |