![]() |
SADAKATSİZ/UNFAİTHFUL sizce ne demek, SADAKATSİZ/UNFAİTHFUL size neyi çağrıştırıyor? * Bivefa bir çeşm-i bidat Ne yaman aldattı beni Ben sinemi nişan diktim Gamzesiyle vurdu beni Ben o yare ne söyledim Aşkın deryasın' boyladım Cihar attım şeş oynadım Yine felek yendi beni... 'Ryan's Daughter' (1970) David Lean Olmada diller rubûde gamze-i câdusuna Deşt-i hüsnün sayd olurlar şîrler ahsusuna Çille-i sahtın çeker herdem keman ebrûlerin Aferin erbab-ı aşkın kuvve-i bâzusuna Aman beli beli tiryel lele lel le li canım Yâlâ yele lelle li vay aman aman aman aman câdusuna... Yalancısın yalancı Yalancısın yalancı Menekşe gözlü sarışın kız... Başındaki tellere Bak şu esen yellere Kıymet verip kim bakar Sen var iken ellere Kevene bak kevene Yazık seni sevene Seni seven divane Senin nene güvene... Şefkatin bir başka sevgin bir başka Sadakat sembolü olmuşsun aşka Destanlar yazdırır cansın aşıka Sözlere sığmayan şiir gibisin Te re lel lel le le lel te re lel lel lel li yar Te re lel lel le le lel te re lel lel lel li yar Te re lel lel le le lel te re lel lel lel li yar Selvinin dalına yaslanmayasın Yağan yağmurunan ıslanmayasın El kızı dediğin ezrail dostu Yalan sözlerine aldanmayasın... Kaldı yollarda bu şeb aşıkının dideleri Anlaşıldı yok imiş sende sadakat eseri Dilpesendim bu mudur ehl-i vefanın hüneri Anlaşıldı yok imiş sende sadakat eseri... Sevmiyorum seni artık gözlerimi geri ver Yalanmış yeminlerin hep sözlerimi geri ver İsyanı tanımazdım ben seni sevmeden önce O en mahzun o en mahcup yüzlerimi geri ver... Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:40 PM. |