![]() |
DÜRÜSTLÜK sizce ne demek, DÜRÜSTLÜK size neyi çağrıştırıyor? * bence dürüst dilin söyledigini kalbininde tastik etmesidir. yani kısaca dışı ne ise içininde aynı olması.daha başka deyimle ya oldugun gibi gözükmek yada gözükdügün gibi olmak. yaşanılan gerçeğin hiç bir kaygıya yer kalmadan açıkça ortaya konması...yalan sız açıkça..dürüstlük temizlik çağrıştırır bana saflık..ama nereye kadar dürüstlük..ya dürüst olunca kaybettiklerimiz...değer mi..gerçek ne bilmiyorum... DÜRÜSTLÜK Dürüstlük insanın en kıymetli kıymetlerine göre yaşamasıdır. Dürüstlük üstün derecede gelişmiş bir şeref duygusudur. Dürüstlük demek bir vicdan sahibi olmak ve onu dinlemektir. Dürüstlük, insanın kanaatından dönmeyecek cesarete sahip olması demektir. Dürüstlük mecbur olmadığımız şeye itaattir. medeniyetin ilk şarti,temeli 'Doğruluk Hazinedir' (Hadisi Şerif) Dürüstlük te öyledir [img]/images/smilies/smile.gif[/img] en kötüsü insanın kendisine dürüst olmayışı Beni unut bari yanındakini aldatma! hiçbirşey şeffaf olun azcık, cok değil..insanlar yüzünüze bakınca içinizide görsünler..! Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:41 PM. |