![]() |
BAKKAL sizce ne demek, BAKKAL size neyi çağrıştırıyor? * artık bakkal denilince aklıma hande yener geliyor. [img]/images/smilies/smile.gif[/img]) bakkal diyince akla ilk gelen mahallemizin yaşlı amcası oluyor mahallemizin bekçisi mallalede herkez tarafından güven duyulan evimizin arabamızın anahtarını rahatlıkla güvenerek bırakabildigimiz mekan. mahallede herkezi tanıyan mahallede adres sorulmak istendiginde ilk sorulan kişi bakkal amcamız herzaman tabiki bnun yanında başımız şıkışık oldugunda kıredi kartı sormadan çek senet istemeden biza borç vererek yardımını esirgemeyen amcamız sepetimize kadar servis yapan ihtiyaçlarımızın bi çogunu gücü nisbetinde karşılamaya çalışan yer şimdi tarihih olan bir yer gibi görünsede herzaman baki olan yer olarak kalacaktır Çocukluğum ve ilk tanıdığım ballak dükkanı bir barakadandı... Tembel mesleği. Kendine has serin bir kokusu olan en çok çocukların şeker falan almak için ziyaret ettikleri ve artık yok olmak üzere olan alışveriş mekanı herkeş bilsin ki ben bakkalla ilgili bişey yazmayacktım msn den bi arkadas bana psikolojik baskı yaptı mecburen yazıyom [img]/images/smilies/smile.gif[/img] bakkal denince aklıma bakkal defteri geliyor bir nüshası bizde olur biri bakkal amcada:P o fazla yazar yeri gelirse hesap tutmaz ama onun mal getirme imkanı varken bizim olmadıgı için kalem hatası der kabullenırız...yoksa aç kalırız! veresiye isteme benden dost olurum senlen:P ziyaretin makbulu kısa olanıdır tabi bu 2. sini niye yazdım bilmiyom aklıma geldi işte... bide biz bazen bakkalda yaşlı biri durunca hırkızlık yapardık çiklet pembo çalardık şeker bide günah sayılmıyodu Allah baba küçükleri affederdi [img]/images/smilies/smile.gif[/img] artık bakkal devri bitti kimse bakkal çıragına ya da bakkal sahibine ragbet etmıyor yani milenyumun geçer akçesi deil bakkal olmak [img]/images/smilies/smile.gif[/img]))) ama cevdet amca ayrı o bir ekol tufan olsa cevdet amcaya bişey olmaz! çünkü biz onun müşterisi değil misafiriyiz? cevdet amca defter tutmaz yiğenim siz bilirsiniz der nerden bilsin adam yiğenleri şeytanla raks ediyor! yaşasın bakkal cevdet amca yaşasın kötülük:P ahmet amca! 40 senelik siyasetçiler sahnede,enflasyon hala gündemde,trafikten eğitime,spordan sağlığa,ekonomiden tarıma hiçbir sorunu halledememişken birde avrupalı olma sevdamız var.BAKIP KALIYORUM şahsen... bakkaliye gıda pazarı market şarküteri Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:54 PM. |