Hayatimdegisti.com kiþisel geliþim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kiþisel geliþim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   AÇIK ÖÐRETÝM sizce ne demek, AÇIK ÖÐRETÝM size neyi çaðrýþtýrýyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/144928-acik-ogretim-sizce-ne-demek-acik-ogretim-size-neyi-cagristiriyor.html)

bluemoon24 07-01-2009 06:00 PM

AÇIK ÖÐRETÝM sizce ne demek, AÇIK ÖÐRETÝM size neyi çaðrýþtýrýyor?

*

Ben aslýnda lisansý bitirdim.Ýþim de meslek lisesi çýkýþlý olduðum için var,on yýllýk devlet memuruyum.Ama yüksek lisansý Ýzmir,Ýstanbul gibi bir yerde yaparým aldýðým lise mezunu memur maaþý yetmez (lisansý alakasýz bir bölümde okuduðumdan 20-30 ytl anca farkediyor) geçinmeme yetmez diye bitirmeye çalýþýyorum.Onun dýþýnda öðretmenliðe geçiþ için kpss 'ye de girdim dün.Hayatým sýnav yanii,bi TUS kaldý girmediðim desem yeridir.Her ay bir sýnav,býktým ama yaptýðým iþi sevmiyorum.N'apalým...Açýköðretime de para için katlanýyorum.Ama örgün eðitimden daha zor,kabul etmek gerekiyor.

þimdi arkadaþlar herkes birþeyler söylüyor konuþuyor ama kimse birbirini dinlemiyor bu toplumda. Bu ülkede normal universite okuyanlara iþ yokki açýkögretime iþ olsun eger siz açýkögretimi egitim þart düþüncesiyle okuyorsanýz magazin dergileri alýn daha fazla egitirsiniz kendinizi.ben üniversite 2.sýnýf ögrencisiyim inanýn bu koþullarda okumak bana çok zor geliyo ailemdeki üniversite bitiren 4 kiþi boþte gezerken benim okumamýnda faydasýz oldugunu düþünüyorum bazen ama sonradan allahtan umut kesilmez diyorum baþlýyorum ders çalýþmaya çogunuz içinizden þunu söyleyeceksiniz.sizde çok aptalmýþsýnýz bi iþ bulamamýþsýnýz bence hiç demeyin þuan hepsi çalýþýyo biri lokantada,biri ayakkabýcýda,bitanesi sebze halinde,digeride bu günlerde' serbes meslek' diye tabir edilen bi iþte hiç biri branþý ile ugraþmýyor üni-4 yýllýk) .ekmegede zam gelince kampüse otöbüs parasýda arttý. dürüm+ayran=1ytl erhan abide 2 ytl yapmýþ adamda haklý neyse arkadaþlar hiçbir zaman umudunuz kýrýlmasýn bu mesajýnda yayýnlanacagýný hiç zannetmiyorum ama....

þimdi arkadaþlar herkes birþeyler söylüyor konuþuyor ama kimse birbirini dinlemiyor bu toplumda. Bu ülkede normal universite okuyanlara iþ yokki açýkögretime iþ olsun eger siz açýkögretimi 'egitim þart' düþüncesiyle okuyorsanýz magazin dergileri alýn daha fazla egitirsiniz kendinizi.ben üniversite 2.sýnýf ögrencisiyim inanýn bu koþullarda okumak bana çok zor geliyo ailemdeki üniversite bitiren 4 kiþi boþte gezerken benim okumamýnda faydasýz oldugunu düþünüyorum bazen ama sonradan allahtan umut kesilmez diyorum baþlýyorum ders çalýþmaya çogunuz içinizden þunu söyleyeceksiniz.' sizde çok aptalmýþsýnýz bi iþ bulamamýþsýnýz 'bence hiç demeyin þuan hepsi çalýþýyo biri lokantada,biri ayakkabýcýda,bitanesi sebze halinde,digeride bu günlerde' serbes meslek' diye tabir edilen bi iþte hiç biri branþý ile ugraþmýyor (üni-4 yýllýk) .ekmegede zam gelince kampüse otöbüs parasýda arttý. dürüm+ayran=1ytl erhan abide 2 ytl yapmýþ adamda haklý neyse arkadaþlar hiçbir zaman umudunuz kýrýlmasýn bu mesajýnda yayýnlanacagýný hiç zannetmiyorum ama....

þimdi arkadaþlar herkes birþeyler söylüyor konuþuyor ama kimse birbirini dinlemiyor bu toplumda. Bu ülkede normal universite okuyanlara iþ yokki açýkögretime iþ olsun eger siz açýkögretimi 'egitim þart' düþüncesiyle okuyorsanýz magazin dergileri alýn daha fazla egitirsiniz kendinizi.ben üniversite 2.sýnýf ögrencisiyim inanýn bu koþullarda okumak bana çok zor geliyo ailemdeki üniversite bitiren 4 kiþi boþte gezerken benim okumamýnda faydasýz oldugunu düþünüyorum bazen ama sonradan allahtan umut kesilmez diyorum baþlýyorum ders çalýþmaya çogunuz içinizden þunu söyleyeceksiniz.' sizde çok aptalmýþsýnýz bi iþ bulamamýþsýnýz 'bence hiç demeyin þuan hepsi çalýþýyo biri lokantada,biri ayakkabýcýda,bitanesi sebze halinde,digeride bu günlerde' serbes meslek' diye tabir edilen bi iþte hiç biri branþý ile ugraþmýyor (üni-4 yýllýk) .ekmegede zam gelince kampüse otöbüs parasýda arttý. dürüm+ayran=1ytl erhan abide 2 ytl yapmýþ adamda haklý neyse arkadaþlar hiçbir zaman umudunuz kýrýlmasýn bu mesajýnda yayýnlanacagýný hiç zannetmiyorum ama....

Zorrr zor.Allah kolaylýk versin bitirmek isteyene.

Binlerce geleceði kim vurduya gitmiþ insanýn umut kapýsý.......

Eðitim sisteminin yanlýþlýðý yetersizliði sonucu sayýsýz insan bu sýnavlara giriyor....

Belki kimisinin inanýlmaz yetenekleri var ama olanak bulamýyor.....Lise mezunu artýk bir hiç......

Bir gençlik düþünün.....Matematik yapamayan hiçbir yeri kazanamýyor....

açýk öðretim denmesi yanlýþ. nasý öðretiyolar anlamadým ki. veriyolar kitabý oku babam oku.gir teste,o lili lili yap. A mý diyim Bmidiyim [img]/images/smilies/smile.gif[/img]

ama verdikleri msj süper: yatýr harcý da istersen öðrenme...

öðrencilerin açýk öðretim bitene kadar herþeyi ertelediði bir sistem bitirmesi zor tam bir sýkýntý 4.sýnýftayým az kaldý gayrý

Hah iþte þöyle yaauv...Kardeþim her zaman söylenmiyor mu öðretim,eðitim açýk olmalý diye.? bak! ! ne kadar güzel bir durum,açýk açýk öðretin bizlere her þeyleri ki! eðitimsiz bir kitle olmayalým,tabulardan kurtulalým yahuu...açýk açýk öðrenmemek ayýp deðil,ÖÐRETÝLMEMEK Ayýp..! ! !

Kaynak:Antropoloji

WEZ Format +3. Þuan Saat: 04:06 PM.