Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   ALDATMAK sizce ne demek, ALDATMAK size neyi çağrıştırıyor? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/145022-aldatmak-sizce-ne-demek-aldatmak-size-neyi-cagristiriyor.html)

bluemoon24 07-01-2009 06:06 PM

ALDATMAK sizce ne demek, ALDATMAK size neyi çağrıştırıyor?

*

Aldatma ile sadakatsizlik bazen birbirine karışabiliyor.

İkili ilişki, karşındakiyle birlikte yaşamı üretebilme alışkanlığını elde etmektir. Yetişkin olamadığın zaman, dürtülerinle iç kaygılarını düzene koymaya çalışırken, istesen de istemesen de komşunun bahçesindeki erik hoş gelir.

Aldatma, temelde bir ilişkiyi üretebilmek ve yaşamı paylaşabilmek becerisini geliştirememiş insanların sonsuz bağ arayışıdır. Ve iki nedene dayanır terk edilmişlik duygusunu kapatmak ve terk edilmek yerine kendini sürekli güvencede hissetmek, dürtüsellikteki anlık hazların sürekliliğini sağlamak..

Her sadakatsizlikte bir miktar aldatma vardır ama, aldatma karşı tarafı kandırmak amacıyla yapılır. Oysa sadakatsizlikte böyle bir amaç yoktur. Ancak, sadakatsizlik devam ederken bir süre sonra amaç haline geliyor. Sadakatsizlikte eşlerden biri bir başka kişiye yöneldiği zaman, amacı beraber olduğu kişiyi aldatmak değildir. Başka kişilerle beraber olurken amaç, eşi ya da sevgiliyi aldatmak olmuyor.Aldatma, eşlerden birinin başka bir partner olduğunu fark ettiği noktada başlıyor. Sorular sormaya başlıyor eş o sorulan sorulara yalanlar geliyor ve doğrular söylenmediği zaman aldatma başlıyor.

O nedenle olay bir sadakatsizlik ve aldatma da bunun bir parçası....

Aldatmanın bin türlü şekli vardır. Arkadaşına yalan söylersin onu aldatmış olursun. Eğer bir esnafsan, müşterine kötü bir malı iyi gibi ya da olduğundan daha kaliteli gibi gösterip satarsın yine aldatmış olursun. Eğer buradaki aldatmak ikili ilişkilerde, karşı cinsin birbirini aldatması anlamındaysa aldatan kişiye yazıklar olsun derim ben. Hiç bir mazeret, ister evli isterse bekar olunsun, aldatan kişiyi haklı gösteremez. Ve kim ne derse desin seven insan asla ve asla aldatmaz, aldatamaz.

Al-tat-bak

Benle evlenicekdi büyünce büyüdü ama şimdılık aldatıyo sadece az daha büyüsün hem ayılmış olur boşandığımızı hatırlatıcam.. Yo yo kin beslemeyi sevmem ben...

biliyordum iste boyle olacagini bir sabah..kalkinca..sonra bir sabah..bakiyorum ki.diyor iste yinede..aldatti da diyemem..diyemediklerimin yanina aldatildimi da ekleyemem hatta.. uzulmuyorum..ne hali varsa gorsundu..ve ben ne halim varsa goreyim bir sabah diger sabahlarla..uzulmuyorum bu sabah bir sabah hersabah herkesi herkes kimse herkes kimseyi herkes ve kimseyi de gene herkes..uzulmuyorum..yaziyorum sadece..

Aldatmak her kişinin, aldatmamak er kişinin işidir.

ahmet altanın kitabi ıy allam ya adam sadece fantezılerını anlatıyor başka bişi de yok zaten walla kitabı yarıda bıraktım

aldanmaktır

aldatılanın aldatanı aldatması [img]/images/smilies/smile.gif[/img])))))

Kaynak:Antropoloji

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:33 AM.