![]() |
ETEK SARI SEN ETEKTEN SARISIN sizce ne demek, ETEK SARI SEN ETEKTEN SARISIN size neyi çağrıştırıyor? * Güzel bir halk türküsü... Etek sarı sen etekten sarısın Kurban olam beydağının karısın Sordum sual ettim kimin yarısın Ben sormadan dolu gibi döküyü Bir köynek diktirdim kolu düğmeli Herkes kaderine boyun eğmeli Deli gönlüm çirkine bel bağlama Sevdiğin yar Malatya'yı değmeli Bir köynek diktirdim hasa bezinden Alem düşman oldu senin yüzünden Eğer gurbet ele gider dönersem Ahdım vardır öpeceğim yüzünden... Sevdiğim türkülerden biridir...Bana hüznü hatırlatsa da... Akca pakca gelinler pek kiymetlidir, bilhassa dogudan yükselen türkülerimizde.. EE en meshuru 'sari gelindir'.. Himm.. toplum bilinc altimizda bir komplexe mi isaret yoksa bu [img]/images/smilies/smile.gif[/img] yani aptal bir sarisinsin. gonul yarasinda meltem cumbul soyluyordu evet hatırladım şimdi [img]/images/smilies/smile.gif[/img] teşekkür güzel bi türküydü ama bir türlü devamını hatırlayamıyorum... Sarışın Bir bayanın, Modayı yakınen takip etmesi sonucu,tercihini Sarıdan yana kullanmış ve Eh bu olsun bari..Ben sarı, etek sarı bundan böyle yeni bir akım yaratırım inşallah demiş olabilir kanaatindeyim... =0))) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:09 PM. |