![]() |
İNCİR AĞACI sizce ne demek, İNCİR AĞACI size neyi çağrıştırıyor? * Bir çekirdekte bir ağaç en ince teferruatına kadar kodlanmıştır. Çekirdeği kırıp içine baktığımız zaman içinde ne ağaç görürüz ne de ağacın hayalini görürüz. Fakat çekirdek doğal ortamında açılıma uğradığı zaman ondan bir incir ağacı çıkar. Çıkan incir ağacının her bir çekirdeğinden yine bir ağaç çıkarak ormana dönüşür. Bu sonsuza kadar bu şekilde sürer. incir agacı goruldugu wakıt,incirlerini olabıldıgınce uzaktan toplamakta yarar vardır...cunku altında ya akrep ya da yılan yuwası vardır... Ben de hep merak etmişimdir 'ocağına incir ağacı dikmek' deyiminin ne anlama geldiğini Niye kavak değil de incir ağacı? Gıcık arkadaşımızın yazdıklarından sonra anladım şimdi Ya kökleri? Kökleri en sert kayaları deler geçer. Eğerki bir incir ağacını keserseniz kökleri ile tuttuğu taşlar bir anda kayıverir altınızdan.. Bazıları incir ağacına çıkmanın uğursuzluk olduğunu söyler... Annem de 'çıkma düşersin' derdi.. Ama ben en tepesine çıkıp incirleri toplamaktan hala zevk alıyorum.. (hey gidi izmir hatıraları...) Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:54 AM. |