Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

KANT FELSEFESİ sizce ne demek, KANT FELSEFESİ size neyi çağrıştırıyor?

Serbest Kürsü ve Sözlük KANT FELSEFESİ sizce ne demek, KANT FELSEFESİ size neyi çağrıştırıyor? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * KANT FELSEFESİ sizce ne demek •En yüce varlik: herseyi bilen. Hersey için iyilik isteyen. •Felsefe, insan için herzaman tamamlanmadan kalan bilgelige ulasma çabasidir. •Doga insana zorbaca davranir. Insanlar birbirlerini kurtlar gibi parçalarlar. Bitkiler ve hayvanlar birbirlerinin üstünde gelisip birbirlerini ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

KANT FELSEFESİ sizce ne demek, KANT FELSEFESİ size neyi çağrıştırıyor?

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-01-2009, 09:54 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart KANT FELSEFESİ sizce ne demek, KANT FELSEFESİ size neyi çağrıştırıyor?

*

KANT FELSEFESİ sizce ne demek

•En yüce varlik: herseyi bilen. Hersey için iyilik isteyen.

•Felsefe, insan için herzaman tamamlanmadan kalan bilgelige ulasma çabasidir.

•Doga insana zorbaca davranir. Insanlar birbirlerini kurtlar gibi parçalarlar. Bitkiler ve hayvanlar birbirlerinin üstünde gelisip birbirlerini bogarlar. Doga onlarin gereksedigi bakima ve özene aldirmaz. Savaslar uzun sürmüs sanat eylemlerinin kurduklarini ve koruduklarini parçalar.

•Ben, insan olarak, kendim için uzamda ve zamanda bir duyu nesnesiyim ayni zamanda da bir anlam nesnesi -bir kisiyim: dolayisiyla hak sahibi bir ahlak varligiyim.

•Birseyi yapmaliysam, yapabilecek durumdayim demektir üzerime kaçinilmazsa düsen, kurma olanaklarimin da içinde olmalidir.

•Doga eder (agit) . Insan eyler (facit) . Amacin bilinciyle etkinlikte bulunan akil sahibi özne, isler (operatur) . Duyuya gelmeyen zihinsel neden, kilar (dirigit) .

•Içimde öyle bir varlik var ki, etkinligin nedensel iliskileri (nexus effectivus) içinde benden ayri olarak benim üstümde durur (agit, facit, operatur) , kendi kendine özgür olarak, yani, uzam ve zaman içindeki doga yasasina bagimli olmadan, beni içimden yargilar (haklandirir ya da lanetler) ve ben insan, kendim, bu varligim bu, öyle, benim disimda bir töz degildir ve asil garip olan su: nedensellik, gene de, eyleme özgürlük içinde belirlenmisliktir (doga zorunlulugu olarak degil) .

•Üstümde Tanri, disimda dünya, içimde insansal tin-

•Dünyayi bilmek isteyen, onu önce kurmak zorundadir, hem de kendi içinde.

•Insanda etkin ama duyu-üstü bir ilke vrdir ki, dogadan ve dünyanin nedenselliginden bagimsiz olarak,berikinin görünüslerini belirler buna özgürlük denir.

•Olabilir ki görmeyi ve isitmeyi sürekli yeniden ögrenmem gerekir ama gene de nesnenin tasariminin benim kendimce a priori yapilmasi gereklidir.

•Özne kendi kendisini nasil a priori belirler. en yüce bilgelik

•Dünyanin içindeki insan, dünyanin bilgisiyle birlikte ona aittir ama dünya içinde ödevinin bilincindeki insan, görünüs degil, kendinde varliktir sey degil, kisidir.

•Kisi, özgürlük ilkelerine göre kendi kendini belirleyen varliktir. Özerklik. Özgürlük ise kendi basina varligin özelligidir.

•Ben, insan, kendim için bir dissal duyu nesnesi dünyanin bir parçasiyim.

•Tek bir dünya vardir: çünkü olanakli deneyimin nesneleri olarak duyusal görünün biçimlerinin üzerinde kurulu oldugu uzamin ve zamanin mutlak birligi vardir.

•Ben, insan, bir dünya varligiyim ve kendim de dünyaya aitim. Seylerin tümü benim içimdedir, hem de disimda (exstra praeter degil) .

•Tanri kutsal olandir, ama kutsal bir varlik yapamaz.

•Özgürlük kavrami: kendi kendinin yaraticisi olmak.

•Özne kendi disinda etkindir.

•Madde dünya uzaminin heryerindedir. Cisimler ayri ayri dururlar.

•Insan, bir dünya varligidir, ama, kendi kendisini (onun) bir üyesi olarak kuran (varlik) .

•Nereden geliyor bana bu fikirler dizisi? Varliklarin bütünlügü akla a priori verilmis bir kavramdir benim kendi bilincimden kaynaklanir. Düsünmemin nesnelerini elde edip onlari kavrayabilmeliyim, yoksa kendimin bilincinde olamam (cogito, sum: burada ergo demeye gerek yok) . Bu autonomia rationis purae'dir çünkü bu olmasaydi, verilmis bir görü konusunda bile, düsünceden yoksun kalirdim varoldugumu bilmeden, bir hayvan gibi varolurdum.

•Akil, kaçinilmazca, nesneler yaratir kendi kendisine. Bu yüzden her düsünenin bir tanrisi vardir.

•Yasamin pesinden gelen cansizlik ölümdür.

•Insanin yalnizca düsünmesi degil kendi kendine, düsünüyorum, diyebilmesidir, onu bir kisi kilan.

•Felsefe, aklin kendisine verdigi, kendi kendini kuramsal ve kilgisal bakimdan nesne kilma görevidir.

•Felsefeyi felsefe yapma isi olarak degil, tamamlanmis bir bütün olarak ortaya koymak. Kimseye askin filozof denemez.

•Bütün bilginin en son amaci en yüce kilgisal akilda kendi kendini tanimaktir

KANT

saf aklın kritiği...

Avrupa'nin en büyük üstadlarindan biri olan Immanuell Kant, 1724 yilinda dogdu. Ve hayatinin ilk yillarini, yalandan uzak olan, vazife ve din duygulariyla dolu bulunan bir ortamda geçirdi. Ilk aciyi ise 13 yasinda iken annesini kaybetmesiyle tatti. Ona göre izdirap çekmeyenler, hayatinin esrarini anlayamazdi. 1770'de 'Duyular ve Kavranabilir Âlemin Sekil ve esaslari' adli eserini, 1781'de ise 'Saf Aklin Tenkidi''ni tamamladi. Seksen yasinda ölürken son sözü 'DAS IST GUT'-'HAYIRLISI BUDUR' olmustur.

I. Kant, fakültedeki talebeleri tarafindan topraga verilmis ve mezarinin üzerine vasiyetine uygun olarak 'Üzerimde yildizli göll ve içinde ahlâk kanunu' yazilmistir. Kant'in eserleri üzerinde yapilan incelemelerde, O'nun Islâm Âlimlerinden Imam-i Gazâli ve Muhyiddin-i Arabi Hazretlerinin tesirinde kaldigi, bâriz bir sekilde görülmektedir.

Daha yüzyıllarca tartışılır.

Aklın sınırlarını çizmeye, aklın gücünü ve güçsüzlüğünü göstermeye çalıştığı düşün sisteminde bilgi sorununu ele almaktadır. Bilginin bilgi olabilmesi için hem deneyin - duyarlığın - hem de aklın birlikte çalışması gerekmektedir. Kant, kesin, genel geçer, tümel, her zaman her yerde geçerli olan bilgiyi ortaya koymaya çalışmaktadır.

Doğruyu kuran akıldır. İyiyi buyuran akıldır. Kant, YARGI GÜCÜNÜN KRİTİĞİ adlı yapıtında estetik sorununa değinerek, GÜZEL - GÜZELLİK ve SANAT kavramlarını irdelemiştir. Sonuçta güzeli de yargılayan akıldır.

Ona göre güzellik, bir yargı, bir bilgi değildir. Güzellik, sadece SEYREDİLEN dir. Sanatçı, güzeli yaratırken onu belli bir ereğe göre biçimler, biz ise o güzeli, ereğini düşünmeden kavrarız.

Aklını Kullanma gücünü göster diyen Kant, kendi ismiyle anılan bir felsefe sistemi kurmuştur. Kendisinin de adlandırdığı gibi felsefesi bir kritiktir.Ona göre felsefe yapmak ancak eleştiri ile mümkündür. Kant felsefesi tamamen bir sistem ve yöntem felsefesidir. Alman İdealisminin çıkış noktası olan Kant felsefesi kendinden önceki tüm felsefi görüşleri derleyip toparlamıştır.

Felsefe Tarihinin başından beri, düşünürlerin ortaya koydukları metafizik, etik ve estetik soruların her birine aynı yöntemi kullanarak yaklaşmış ve sistemini oluşturmuştur.

Sistemini oluştururken ilkin bilgi öğretisini ele almış, bu bilgi öğretisini temel alarak diğer sorunları irdelemiş ve kendisinden sonra gelen filozoflar için önemli bir çıkış noktası olmuştur.

Kant için felsefe, bir araştırmadır. Ve ancak akılla yapılır. Bu araştırma da eleştiriyi zorunlu kılar. Bunun için de bir yönteme gerekseme vardır. Kant, Deney Üstü diye adlandırabileceğimiz, onun kendi ifadesiyle TRANSZENDENTAL METHODE, bir yöntemle karşımıza çıkar.

Jostein Gaarder'in anlatimini, onu anlatisini ne cok severim...

'... stjernehimmelen over meg og den moralske lov inni meg...'

'... basimin uzerinde yildizlarla dolu bir gece, icimde ahlak kurallari...'

Sonra romantiklere gecis...

'... den hemmelighetsfulle vei gaar innad...'

'... o gizemli yol, sirlarla dolu yol insanin icine dogru ilerler...'

Ben o yola sapip bir dortyol ayrimina gelmisim, oradan bir yere gidemiyorum...

Ameli ve nazari olarak akli ikiye ayirir.Nazari akilla Allahin bilinemeyecegini,ameli akilla bilinebilecegini söyler..

Kant deyince aklima bir de sey geliyor sicak suya seker konulup,üzerinede biraz limon sikilarak hazirlanan içecek [img]/images/smilies/smile.gif[/img]

Kaynak:Antropoloji

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks