![]() |
MEZAR TAŞI YAZILARI sizce ne demek, MEZAR TAŞI YAZILARI size neyi çağrıştırıyor? * eski olanları sanat şaheseridir...Hatta kitap haline bile getirilebilir... Genellikle sülüs istif örneklerinin arz-ı endâmına şehadet eder nazarlar.... kimi zaman Ta'lik ile bir ufacık manidar beyit.... aman efendim mezar taşlarında yazanları okumak unutkanlık sebebidir... kabir ehline bir selam verip fatiha ve ihlaslarla ruhlarına serinlik gönderiniz kâfidir... Vesselâm... hep hüzün verir bana. bazen yan yatmış, bazen yosun tutmuş.bazısı bakımlı. bazıı ise hüşüm verir insana. eski taşlar çok manalı. ilmine göre dikilmiş. mollalar, hocalar, ermişler, şehzadeler askerler yazılarından önce taşların dili var sanki. şimdide zengi fakir ve orta halli der gibi çeşit çeşit mermerler ve şekiller kullanılmakta.ama her mezar taşı ruhuna fatiha yazısı ile son bulmakta. kimi şehit kimi kazada kimi genç kimi yaşlı yada çocuk kadın erkek fark etmez bağrında çeşit çeşit gül yada zambak. baş uçlarında ağaç gönlünüze göre. neyleyim hanı hamamı kalmasa bir fatiha okuyanı. bende sizin gibiydim hiç ölmeyecek gibi çalıştım durdum son seyahatim buraya oldu. ilahi aşkı buldum...........sürer gider yazılar cümlenize el fatiha. ölmüşüm öyleyse varmışım... olmaz ki..boyle de yatilmaz ki! ! Taşımda Hüvel Bâki Başımda Bir Tuhaf Ateş... ben de bir zamanlar süleyman idim ateşe rüzgara hükümran idim sanmayın ki sultan süleyman idim tersanede korukçu süleyman idim kisinin son adressi vejahut simgesi Hayatta oldugu gibi, neysin, ne oldun ve ne olacaksin D.Tarihi: 15 Ağustos 2005 Pazartesi Ö.Tarihi: 03 Eylül 20006 Pazar Şu kısacık ömründe yüreğine kocaman bir sevgi sığdırdı. Tüm severek ölenlerin ruhuna...... sistem ciddi bir hatasından kurtuldu. bknz. Matrix Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:39 PM. |