![]() |
EBRAR sizce ne demek, EBRAR size neyi çağrıştırıyor? * 1.Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. EBRAR:özü sözü doğru olanlar,sadıklar,hamiyetliler,salihler..arapçada cemi müzekker mükesser sıgasında olmakla beraber, türkiyede genelde kız ismi olarak istimal edilir... Tamir eden,onaran,yeniden yapılandıran hayırlı insan demek Benim adımda ebrar ve erkeğim yanlız bu ismin erkek ismi oldugu her yerde kanıtlanmıs bi burda şaşırdım.değişik değişik manalar bile konulmus ben burda yinede gercek anlamını yazıyım. Ebrar Anlamı: 1. Hayır sahipleri. 2. İyiler, dindarlar, özü sözü doğru olanlar. Şeş Ebrar: Altı hayır sahibi, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin. Köken: Arapça Şeş ebrar denerek de geçiyor kuranı kerimde şeş 6 demek ebrar da hayır sahibi olarak bılındıgıne gorede sorun kalmıyor. ebrar çennette bir nehir adı, üsküdarda olan aziz mahmut hudayi hz nin oğlunun adıda mustafa ebrar,dır genelde kız coçuklarına isim veriliyor birde cennetteki huri kızları olarak biliyorum kulağa hoş geliyor ebrar en hayırlı insan demektir bizim sınıftan bir cocuğun adı... [img]/images/smilies/smile.gif[/img] üst komşunun kızı Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:00 PM. |