![]() |
MADEM Kİ sizce ne demek, MADEM Kİ size neyi çağrıştırıyor? * gidecektin.. bana niye geldin. Gönül çalamazsan aşkın sazını Ne perdeye dokun ne teli incit Eğer çekemezsen gülün nazını Ne dikene dokun ne gülü incit Bülbülü dinle ki gelesin coşa Karganın namesi gider mi hoşa Meyvesiz ağacı sallama boşa Ne yaprağını dök ne dalı incit Bekle dost kapısın sadık dost isen Gönüller tamir et ehli dil isen Sevda Sahrasında Mecnun değilsen Ne Leyla'yı çağır ne çölü incit Rızaya razı ol hakka kailsen Ara bul mürşidi müşkülde isen Hakikat şehrine yolcu değilsen Ne yolcuyu eğle ne yolu incit Gel haktan ayrılma hakkı seversen Nefsini ıslah et er oğlu ersen Hüdai incinir inciden versen Ne kimseden incin ne eli incit sıkıldım... şeraiti yazınız... sonuç kimsenin ma'lumu değil zaten... Madem güvenmiyorsun,ne diye gönül kapımı zorlarsın... Madem sevmedin,ne diye kanatırsın en mahrem kalbimi... Madem ki insan denen varlığın yalnız olduğunu öğrendin,yalnızlığını özgürlüğe kat ve mutlu ol. Madem ki yaşam avuçlarına akmıyor,yalnızca göz pınarlarını ıslatıyor çok büyük umutlar besleme. Madem ki bu kadar insan ve canlı acılara boğuluyor pembe gözlüklerini çıkar ve silkin. Madem ki çirkinlikler güzellikleri milyon kez aşmış yaşamınla ilgili her şeyi elinden geldiğince güzel kıl ki en azından küçük adacığın temiz kalsın. Madem ki dünya kan ve gözyaşı ile yıkanıyor.bırak senin adanda ne bir damla gözyaşı,ne de ufacık bir kan izi olsun. .. Şartlara mı bağladın zülfüm telin sevdiceğim..? Dememiş miydin..? .. gelmiş bulunduk.. uyalım bu uyumsuzluk sevdasına. bir muhalif sesde bizden olsun! .. ilim bir nokta idi cahiller onu çoğalttı... efendim hangimiz cahil değiliz ki...noktalarımız...cümlelerimizi encamına erdiren noktalarımızda bile tehlikeli bir tecessüs var...biten cümlenin içinde aradıklarımızı şerh diye yazınca...hâşiye diye derkenar edince...ne kadar çok noktamız oldu ama değil mi? dücane hocamdan da bir küçük not eklemek istiyorum... ilimi artırmak lazım efendim çoğaltmak değil... NOKTA Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:45 PM. |