![]() |
VADİ sizce ne demek, VADİ size neyi çağrıştırıyor? * Umutların bittiği yerdi beyaz vadi.. Sevgilerin bittiği.. Gün batımını izlemekti yalnızlığın anlamı.. Karanlık bir günde gün batımı yitti.. Koşacak menzilin olmaması, koşmayı anlamsız kılıyor artık.. Ben, sadece ben.. Beyaz bir vadinin ortasında elimde bir kum saatiyle oturuyorum.. Saatte kum yok, ufukta bir umut.. Yanımda kimseyi istemiyorum.. Sadece kumsuz kum saati ve ben.. Güneş doğarken birden ölmeyi istiyorum.. (Alıntı) şerhen: iki gece arasında yön bulmanın imkansız...sükûta tahammülün sehl-i mümteni olduğu bir yer...haritanın kaydetmediği...pusulanın göstermediği...defterlerde tasvirsiz...suretlerden beri...sormanın usulsüz...gidenlerin vusûlsüz olduğu... yer... bir yerde... vadiler... geceleri indirip hücuma geldiler... Akarsu yatağı, Akarsuyun yayıldığı bölgenin jeomorfolojik özelliklerine bağlı olarak vadi özellikleri de değişecektir. Ülkemiz yakın jeolojik dönemlerde oluşumunu tamamlamış genç bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile akarsularımız devamlı surette derine doğru aşındırma yaparak 'V' profilli vadilerle çıkarlar karşımıza ki bu da yüksek enerji potansiyeli demektir. Ege ve Marmara gibi yüzey şekilleri daha sade ve yükseltisi daha az olan bölgelerde ise genellikle akarsu deniz seviyesine yaklaşmış, yanlara aşındırma neticesinde yayvan tabanlı vadiler oluşmuştur. KAnyon da bir vadi çeşididir izahat kanyon bahsinde ) hani bir dizi vardı sonrada filmi çekildi vadim o kadar yeşildikii bir erkek ismi. yeryüzünde bulunan yeşil yüksek çıkıntılar daha çok kurtlar vadisini çağrıştırıyor artık.......... dağlar arası da yüksek tepeler vadi Kaynak:Antropoloji |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:35 PM. |