![]() |
ya benim olursun ya topragin * 'sevme' eyleminin, psikopatlık derecesine gelmesi durumudur. * manyak aşık rolündeki şahsın, kendisini terk eden veya kendisine yüz vermeyen kişiye savurduğu tehditkar manalı, bir o kadar da angutça söz öbeği * saplantı halini almış tehlikeli bir aşkın aşığının nidası... * diğer versiyonları için * türk filmlerinde görmeye alıştığımız tecavüz sahneleri kadar klişe bir repliktir. erkek onla bunla yatsın kalksındır elinin kiridir, yıkar geçerdir ama kızımız böyle olursa olmaz rajona uymaz. hatta ve hatta * gülüm şeklinde sonlandırılır genellikle. * bu gibi bir tiple olmaktansa "nereye gömülecegime karar verebilir miyim?" seklinde cevaplandirilabilecek cümledir. * -evlenince nerede oturacağız rıza -ormanda -ımmmm -n'oldu beğenmedin mi? -hayır ondan değil tahmin etmiştim de. bunu söyleyen insanlar yalnız bu diyaloga girişilir başka da bir şey olmaz zaten. * katlanılamayacak derecede gerizekalıca bir cümle. eğer karşı tarafa ilgi varsa o bile sönmelidir bu cümleden sonra. karşısındakini "mal" gibi gören zihniyetin dışavurumu bir bakıma. * ya benim olursun ya kara topragin şeklinde söylendiğinde iki misli etkili cümledir. kara toprak daha korkutucu bir ifade gibi gözükmektedir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:49 AM. |