* Türk Edebiyat Tarihi'ne "Bayrak Şairi" olarak adını yazdıran Arif Nihat Asya , 1904 yılında Çatalca'nın inceğiz Köyün'nde dünyaya gelmiştir.ilköğrenimine köyünde başlamış, daha sonra istanbul'a gelir. Önce Haseki Mahalle Mektebi'ne daha sonra Gülşen'i Maarif Rüştiyesi'ne devam eder.
Yatılı olarak girdiği Bolu Sultanisi kapatılınca, Kastamonu Sultanisi'ne aktarılır. Milli Mücadele Dönemi'nde Ankara'da bulunur. Bu dönem onun şiire başladığı, Türklük ve vatan aşkı ile şiirler kaleme aldığı tarihlerdir. 1928 yılında Darülmuallimin'i Aliye'den edebiyat öğretmeni olarak mezun olur ve Adana kolej ve öğretmen okullarında edebiyat öğretmenliği ve yöneticilik yapar.
1948 yılında Edirne'ye tayin edilir. 1950-54 döneminde Adana Milletvekilliği, 1954 yılında Eskişehir milletvekilliği yapar. 1962 yılında ise Ankara Gazi Lisesi'nden emekli olur.
Arif Nihat Asya, Türklük ve Türk Dünyası sevdalısıdır. Şiirlerinde bu dünyalardan da sesler getirmeye çalışır. Kimi zaman oradan uzak kalışımızın hüznünü yansıtır, kimi zaman da oralarda yaşanmış Türk kahramanlıklarını anlatır.
5 Ocak 1974 tarihinde Ankara'da vefat etti.
* taninmamis bir insan,
eski besiktasli nihat daha cok taninmis ornegin.
* Seccaden kumlardı.
Devirlerden, diyarlardan
Gelip, göklerde buluşan
Ezanların vardı!.
Mescit mümin, minber mümin...
Taşardı kubbelerden tekbir,
Dolardı kubbelere amin..
* beni en çok etkileyen şiiri "ağıt" olan şair.
sözlerini de yazayım tam olsun.
ağıt
Ağlayın, parmakları nur
Sularından kınalı kızlarım
Ağlasın Meraga göklerinden
Meraga'ya bakıp yıldızlarım
Yollara Kürşadlar uzanmış ölü
Ağlasın Akülke, ağlasın Sütgölü
Yiğitlerim uyur gurbet ellerde
Kimi Semerkant'ta bekler beni
Kimi Caber'de
Caber yok, Tiyanşan yok, Aral yok
Ben nasıl varım?
Ağla ey Tanrı dağlarıdan
indirilmiş Tanrım
Şu yakın suların
Kolu neden bükülmez
Fırat niçin, Dicle niçin, Aras niçin
Benden doğar, bana dökülmez?
Ben ki ateşle konuşurdum.selle konuşurdum
idil'le Tuna'yla Nil'le konuşurdum
''Sangaryos''u ''Sakarya'' yapan
''ikonyom''u ''Konya'' yapan
Dille konuşurdum.
* Türk edebiyatının unutılmaz şahsiyetidir.Türk' e Türklüğü anlatan, anadolunun
mert insnının güzelliklerini şiire döken aynı zaman da yaz dığı şiirleriyle tarihi bize anlatan bir şahsiyettir. Şiirlerini her okuyan ayrı bir lezzet alır. Şiirleri öyle akıcıdır ki insanı rahatlatır.
* her şairin akıllara yer eden bir şiiri olduğu gibi kendisinin de bir bayrak ruzgar bekliyor şiiri akıllarda yer etmiştir. naat'ı ise oldukça etkileyicidir. dursun ali erzincanli'nın sesinden dinlenebilir. milliyetçi bir çizgisi olan ve siyasetle de ilgilenmiş bir şairdir, hemen her şair gibi ideolojik kamplaşma ortaına şiirleri, edebi yetkinliği değil dünya görüşü ön plana çıkarılmıştır. ne acı.