| ||||||||||
|
Serbest Kürsü ve Sözlük yakamoz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * ahmet kaya'nın hoş bir şarkısı * her denizli şehrin kenarında bulunan cafelerin en az 1'ine verilen isim * . * * deniz seki nin güzel şarkılarından biridir. klibini de okan bayulgen çekmişti yamulmuyorsam. bir sancı içimde nefes almak istiyorum ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi
![]() |
![]() ![]() | LinkBack | Seçenekler | Stil |
![]() | #1 (permalink) |
Albay ![]() Üyelik tarihi: Dec 2008
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
![]() | ![]() * ahmet kaya'nın hoş bir şarkısı * her denizli şehrin kenarında bulunan cafelerin en az 1'ine verilen isim * . * * deniz seki nin güzel şarkılarından biridir. klibini de okan bayulgen çekmişti yamulmuyorsam. bir sancı içimde nefes almak istiyorum bana ne olur gücenme bırak beni kendi halime unut beni yakamoz misali vururum belki denize kimin aklına gelirim sence okudun beni gecelerce hiç anlayamadın aşka emir verilmez anlatamadım gün doğdu yıldızım oldu onu senle paylaşamadım çok yalnız kaldım.. * bir müddet sonra ortamdaki en hiperaktif canlıyı bile durgunlaştıran bab i esrar dan gelme yansimalar eseri.. * yakamoz'u oluşturan canlılar , karayib denizi'nde yaşayan ve ışık üreten birçok deniz hayvanından biri olan , yüzlerce hatta daha fazla türü bulunan ostracodlar'dır. ostracodlar bir susam tohumundan daha büyük olmayan kabuklu canlılardır, fakat birçok canlının yapamadığı şeyleri yapar ve vücutlarında ışık üretirler. ostracodlar ışık saçan zerreleri üst dudaklarının içinde bulunan bazı bezlerden bırakır. Yalnızca erkek ostracodlar ışık üretir. Her gece güneş battıktan yaklaşık olarak 1 saat sonra yüzlerce erkek ostracod, dişileri kendilerine çekebilmek için ışık saçmaya başlar. Erkek ostracodlar etrafta yüzerken arkalarında parıldayan noktalardan oluşan bir iz bırakır. yakamoz olarak adlandırılan bu iz nedeniyle ostracodlar'ın bulunduğu sularda binlerce küçük, parlak ışık yanıyormuş gibi olur. ostrocod --> http://www.hayvanlaralemi...ostracoddolphingmay94.jpg kaynak: http://www.hayvanlaralemi...4-100.php * sozleri tam yazılsın da tam olsun bari : Yağmur yağar ıslanırsın vay aman Güneş doğar kaybolursun vay aman Ay ışığı der durursun vay aman Yakamozsun sen Sessiz sessiz ağlar gibisin vay aman Zaman geldi gideceksin vay aman Bırak ay gitsin sen kal bu gece Umudumsun sen * yakamoza kemolüminans denir.iki çeşidi vardır. fosforesans:ölü organizmaların ayrışmasıyla serbest kalan fosforu görmemiz. bioluminesans: organizmadaki luciferin proteininin luciferaz enzimiyle oksitlenmesi sonucu meydana gelen ışık olayıdır.**** * Yakamoz olduğunda denizde uzun floresan lambalar yanıyormuş gibi olur. Ama bunun için ay ışığı olmaması gerekir. Ay ışığında * göremezsiniz. O kadar muhteşemdir ki, o anda tüm romantizm biter sanki uzaylılar gelmiş gibi denize yönelirsiniz. Birde Yakamozlu ve Ay ışıksız gecelerde denize girince pırıl pırıl uzaylı gibi olursunuz. Özellikle gece dalışlarında * dalış sonrası su yüzeyine çıkınca yakamozlar binlerce yıldız halinde parmaklarınızın arasından büyüleyici biçimde geçerler. * mukemmel bir ahmet kaya sarkısı. ''Sessiz sessiz ağlar gibisin vay aman Zaman geldi gideceksin vay aman'' * ayin savki ile sıkça karıştırılan, deniz canlıları sayesinde oluşan ışık çıkartan doğa olayı. * ancak gece denizde ışık yokken hatta en iyi, gece dalışlarında görülebilen, balıkların beslendiği minimini canlılardır. * Almanya'nın başkenti Berlin'deki Dış ilişkiler Enstitüsü tarafından düzenlenen, 60 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin göz önünde tutulduğu yarışmada, 3 kişilik jüri tarafından dünyanın en güzel sözcüğü olarak belirlenen türkçe sözcük... Bu konuda yapılan açıklamada, ayın sudaki yansımasını ifade eden "Yakamoz" sözcüğünün, orijinalliği, anlamı ve kültürel önemi açısından birinciliğe layık görüldüğü bildirildi. Yarışmada ikinciliği, horlamak anlamına gelen Çince "Hu lu" kelimesi kazanırken, üçüncülüğü de Afrika'daki Luganda dilinde "düzensiz" anlamına gelen "Volongoto" sözcüğü elde etti. http://www.milliyet.com.t...07/10/25/son/sonyas17.asp * rumcadan dilimize girmiş kelime.* * burcu güneşin bir şarkısın da : ''... ay ışığı yakamozlar ah... '' şeklinde geçen sözdür. * yunanca sözcüktür. dünyanın en güzel sözcüğü seçilmiştir. yakamoz, dokunulduğunda ışık üreten bir planktondur. ay ışığı olmayan gecelerde denize girdiğinizde milyonlarca ışık patlaması size eşlik eder. kendi ışığınızı yaka yaka dibe doğru gidersiniz... özellikle, dalıştan sonra su yüzüne çıkarken yakomozlar binlerce yıldız halinde parmaklarınızın arasından akıp, gider. yüzünüz aydınlanır ve gümüş tozu ile kaplanır. milyonlarca canlının bir araya gelmesinden kaynaklanan, incecik bir gümüş tozunda yüzerken romantizmin doruğuna çıkarsınız. * sonar transmisyonunda da ortaya çıkar... * önce tanımsa eğer ay ışığının su da yansıması. sonra Geçtiğimiz günlerde tam 60 ülke dilinden yaklaşık 2 bin 500 kelimenin yarıştığı sözcük yarışması yapıldı berlin de. dis iliskiler enstitusu tarafından düzenlenen yarışmada, turkce yakamoz sözcüğü, 3 kişilik jüri tarafından dünyanın en güzel sözcüğü olarak belirlendi. Ve dendi ki ''Yakamoz, orijinalliği, anlamı ve kültürel önemi açısından birinciliğe layık görülmüştür'' Jüri, ikinciliğe, horlamak anlamına gelen cince ' Hu lu' kelimesini, üçüncülüğe de afrika daki luganda dilinde duzensiz anlamına gelen volongoto sözcüğünü seçmiş. Bir yanlışı düzeltmekle başlayalım işe Yaygın sanı ay ışığının sudaki yansımasının yakamoz olduğu yönündedir dedik ya, hayır, onun adı ayin savki dır. Ay ın şavkı suyun üstüne düştüğünde oluşan görüntü ise selvi simin dir. Selviyi biliyorsunuz, sim de gumus demektir. Yani bunun adı Gümüşten selvidir. Eeee, şair ayin savki bir selvi simin imis suda dediğinde işte bu durumu betimler. yakomoz la uzaktan yakından alakası olamaz. Üstelik Ay olan gecelerde, Ay ın ışığı baskın çıktığından yakamozların oluşturduğu o şahane pırıltı görülemez bile. yakamoz bir canlı türüdür. Planktondur, boyutları milimetriktir. latince ismi noctiluca milliaris dir. Vücudundalimunisans maddesi bulunur ve bu madde, canlı hareket ettikçe ışık saçar. Kapkara denizin üstünde ışıltılı bir masalsı yol oluşmuşsa, o karalığın üstünü sanki gümüşten tozlar kaplamış gibi görünüyorsa orada yakamoz var demektir işte. O nedenle, çoğu balıkçı teknelerinde yüksek bir direk ve bu direğin ucunda oturulacak bir yer bulunur. Bir balıkçı ay olmayan gecelerde buraya oturarak yakamozları gözlemler. Eğer yakamoz varsa o bölgede balık var demektir tekneler yakamoza doğru yönlendirilir. * * altın gibi kalbi olan kelime. * paha biçilemeyen kelime... öyle her yerde kullanmayın aman diyim... uludağ semalarından süper görünür bir de... * her gece heybelide mehtaba cikanlarin yol manzarasinin ana temasi olan olgudur. * ahmet kaya'nın kendine has diksiyonuyla şarkı söyleme hedesinde tavan yaptığı şarkıdır. ''sessiz sessiz ağlar gibisin, vay aman.'' kısmı özellikle dikkat çekicidir. * ayrıca güzel de bir şarkıdır. ''...bırak ay gitsin sen kal bu gece vay aman... umudumsun sen..'' * * gel bana ay gözlüm, leb-i deryanda yakamoz olalım.
Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir. |
![]() | ![]() |
![]() |
Bookmarks |
| |
Serbest Kürsü ve Sözlük yakamoz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız * ahmet kaya'nın hoş bir şarkısı * her denizli şehrin kenarında bulunan cafelerin en az 1'ine verilen isim * . * * deniz seki nin güzel şarkılarından biridir. klibini de okan bayulgen çekmişti yamulmuyorsam. bir sancı içimde nefes almak istiyorum ...
ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi