* Yaklaşık 2 aydır "ben hiç sevemem" adlı şarkısı radyolarda çalan", "duygusal tuzaklar" adlı albümü en sonunda 04/10 tarihinde piyasaya çıkacak "sanatçı".
* hani bilgisayarı açarsınız. işte sözlük, bir kaç forum, msn, vs gibi net işlerinde bilgisayar başında arkaplanda birkaç kere dinlenebilecek, bıktırmayacak albüm. *
* mogollar grubunun arkasında müzisyen olarak çalışmış, sağlam altyapıyla gelen, ben hic sevemem şarkısıyla çıkış yapan şarkıcı.
* ilk dinleyişte insanı saran bir enerjiye sahip,genç yetenek.
* sanatçının resmi sitesi için
w http://www.bertugcemil.com
sanatçının resmi fan sitesi için
http://www.bertugcemil.biz
* arama sorma
buna hiç gelemem
beni sevmeyen kadını
ben hiç sevemem
sözlerini içeren şarkısıyla üne kavuşmuştur.
* asıl adı cemil bertug saginc olan, biyografisine bakıldığında moğollardan yavuz cetin'e kadar uzanan geniş bir müzisyen cevresi olan son derece efendi ve düzgün bir kişi.
* ilk defa kayip isimli parçasıyla tanıdığım grup mu desem sanatci mı desem ben de çözemedim..fakat şarkısı kulaga gayet güzel gelıyor orası kesin...özellikle ilk klibini çekmiş olduğu kayıp isimli şarkısı..*
* "iyi bir müzisyen olmak iyi bir yorumcu, ya da şarkı yazarı olunacağı anlamına gelmez" şeklinde an itibariyle götümden uydurmuş olduğum önermenin doğruluğunu kanıtlayan müzisyen.
* duygusal tuzaklar adlı katiyen akılda kalmayacak, zorlama bir albüm ismine sahip kendi ismi de en az albümününki kadar zor akılda yeni bir isim.
* son kez adlı mükemmel bir şarkıya sahip, başarılı şarkıcı.
* neredeyse 7/24 dinlediğim kaygi şarkısının sahibi müzisyen. *
hak ettiği değeri göremedi henüz kendisi...
* 'üniversiteden hocamın kankisi' olduğunu duyunca, listeye alınmış, medyada daha çok yer alsın, daha geniş kitlelere ulaşsın dedirten, işini hakkıyla yapanlardan sadece birisi olan gitarist, müzisyen.
* ilk defa geçen cuma akşamı televizyonda izlediğim ve beğendiğim, şimdilerde ise deli gibi dinlediğim yeni nesil rockçı.
* dua adlı çok güzel bir şarkıya sahiptir.
* anladığım kadarı ile rahmetli yavuz cetin ile çok yakın olan kişidir. çünkü yavuz cetin bestelerini, hem de çok güzel bir şekilde yorumlamaktadır. bu da kendisinin değerini gözümde bir kat daha arttırmaktadır.