* sözünün,müziğinin kime olduğunu bilmediğim ama sözlerinin insana beni tanıyan biri mi yazdı acaba dedirten şarkı
* müziği amir ates'e ait nefis bir türk sanat müziği eseri. bendeniz ilk kez bu eseri sadri alisik'tan siyah-beyaz bir filmde duymuştum. daha sonrasında ise zeki muren versiyonunu dinleyip, nice gecelerimi sabahlara bağlamışlığım vardır. sözleri şu şekildedir
ben seni unutmak için sevmedim
gülmen ayrılık demekmiş bilmedim
bekledim sabah akşam yollarını
ölmek istedim bir türlü ölmedim
aşk bu mu ? sevda bu mu ? hayat bu mu ?
kalp acı dünya hüzün gözyaşı dolu
şimdi sen kimbilir nerelerdesin ?
gelir gecelerden koşarak sesin
bana en acı haber kiminlesin ?
adını içimden hala silmedim
aşk bu mu ? sevda bu mu ? hayat bu mu ?
kalp acı dünya hüzün gözyaşı dolu
* bilimsel olarak unutmak diye birşey yoktur. gerçi bunun bilimselliğide gereksizdir çoğu durumda, unuttum diyende unutmaz unutuldum diyende unutmaz hatta unutmak istiyorum diyen hiç unutmaz. o yüzden kimse kandırmasın arkadaşlar kendini boşuboşuna.
* kimse unutmak icin sevmez ama unutmaya mecbur kalır.
tanım: unutulan kişinin isyan cümlesi.
* "....sen beni buna mecbur ettin" diye devam ettirebilirim.
* "ben seni unutmak için sevedim" der ya hüzzam
sen beni buna mecbur ettin
grup toprak, sılaya doğru
* ŞArkıda vurgulanan olay zaten doğal bi olaydır.Kimse ayh seveyim 2 gün sonra unuturum demez.Bu nedenle herkese uyan bir şarkıdır.
* şair in sevgilisinden ayrıldıktan veya terkedildikten sonra sevgilisine yaptığı serzeniş.
* gelinlik kizlar filminde sadri alışık'ın müthiş söylediği şarkı.
* her ne kadar ben seni unutmak için sevmedim desen de seni buna mecbur eden birileri her zaman vardır. unutmak o kadar kolay değildir.
* doğru bir önerme olmasıyla beraber artık sevilmiyorsanız unutmaktan başka çarenizin olmadığı gerçeği karşısında eriyip giden düşünce.
* sadri babanın* 'üvey ana' filminde tamburasını tıngırdatarak söylediği büyük şaheser.
pek şen şakrak bir neşe karaböcek versiyonu da dinlenesidir.
* tüm aşklara yakışan cümle. yok ben almıyayım diyorsanız. siz hiç aşkı istemiyorsanız. ye, iç ondan hesabı ödeme. olur mu olmaz. aşkın da vergisi vardır. acını çekeceksin.
* "gelir gecelerden koşarak sesin " sözüyle kadehlere buz olur gider.
* uzun zaman önce yüzünü gördüğünüz aşkımın ,bir anda yüz fotsunu gördüm az önce .Ve başlığı gördüm ,kalbim ağırlaştı acıdı,bir anda insani bir şekilde gözümden yaşlar dökülüverdi.üzgünüm,gerçekten unutmak için sevmemişim...
not:benimle aynı hiseleri taşıyan herkese selam ederim
* deniz gezmiş'in sevdiği şarkılardan olduğu söylenir.
dinleten için:
* rakı masasına inerse dağıtacak şarkıdır.
buz yerine kendinizi atarsınız bardağa içersiniz..
rakı göğsünüzden inerken bu şarkı kadar yakmaz bağrınızı.
* söyleyenin ölümün geleceğini, bi yerde unutabilitesinin gelmesidir.
* sadri alışık' ı hatırlatan şarkıdır.
* --spoiler--