Albay
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| fantaghiro 4. nesil yazar. hoşgelmiş diyorum kendisine. okuması zevkli girilerin sahibi bir yazar, en azından şu ana kadar ki girileri öyle görünüyor.
dostane iletişimlerin yer, zaman , mekan ve boyut ayırt etmeksizin yaşanacağını bana kanıtlayan insandır.yazma yeteneğini kendine has sivri diliyle birleştiren –ki bu sivri dil aşağılamayla karıştırılamayacak bir eleştirme güdüsüne tekabül etmektedir- dürüst bir yazardır. bir çok klişeyi ve gerçekmiş gibi yutturulan tarihsel bilgiyi de -özellikle arkeoloji alanında-araştırmacı kişiliği ile deşifre etmekte de ustadır kendisi . hakkımda yazdıklarına da ‘eksiği yok ama fazlası var.o kadar da değil canım! diyeceğim.
ve en kısa zamanda o haşarı ‘kozmik joker le yıldızının barışması diliyorum...
sözlüğe hakkaten iyi ki gelmiş olan yazar. sözlüğün bir bilgi ya da fikir alışveriş ortamı olması yerine ne yapsam da komik olsam, ne yapsam da kavga çıkarsam türünden girilerle dolmasını birazcık da olsa sulandırmayı yazdığı girileri okudukça başarabildiğini gördüğüm yazar. yıldırım türker okuması hatta alıntı yapabilecek kadar bilmesi sevindirmiştir şahsımı. zaten yazdığı hümanist, anti-gelenekçi ve 'askeri demokrasi' yazılarını tamamlamakta sanırım yıldırım türker
çok orjinal yazılara sahip dördüncü nesil marjinal yazar.tarafımdan,kendim kendime keşfedilmiştir.hoş gelmiş.
ilerde çok popüler olacağını düşündüğüm isimlerden.şimdiden kamuoyu edinmek açısından ideal insan.
alman televizyonununda seneler önce yayınlanan böyle 6-7 bölümlük fantastik filmler serisi, öyle ki taşlar konuşurdu çeşitli yaratıklar olurdu, bu filmlerde
fanthagiro da bu filmlerin hem isim annesidir hem de bas rolüdür
http://german.imdb.com/...
sözlükte düzenli takip ettiğim, ne yazmış diye merak ettiğim yazarlardan biri. epeydir yeni yazılarına rastlayamıyordum. meğerse 4. nesil çaylak olmuş. olabilir, sözlük hali. yalnız yazılarını da silmiş, o iyi değil. keşke yazıları dursaydı.
edit: anladığım kadarıyla geri dönmüş. güzel bir şey bu.
sözlükten ayrılarak ve girilierinin çoğunu silerek sözlüğe çok şey kaybettirmiş yazar. umarım o girilerini bir yerde saklıyordur ve umarım bir zamanda tekrar sözlüğe dönüş kararı alır ve umarım tekrar görüşebiliriz.
en sevilmeyen eser üzerine gelen edit: evet sözlüğe çok güzel bir dönüş yaparak hepimizi, mesud ve bahtiyar eylemiştir, eski girilerini saklayıp saklamadığını bilmiyorum ama yeni girileri de eskileri kadar okunası. hiçbir girisini kaçırmam, bıkmadan usanmadan artılarım. eksileyenler eksilemeye devam etsin, zatan statüsünü kafasına takmayacak kadar olgun bir insandır. asla ama asla 'aydın bir türk kadını' değildir.)
akıcı diliyle, tatlı öfkesiyle benim için sözlüğün ana karakterlerinden biri olmuş yazar. ayrıca sebebini anlayamadığım bir şekilde pılını pırtısını toplayıp sırra kadem basmıştır kendisi. sanal alemin emrivakilerini baştan peşin peşin kabul etmiş olsam da, bu tip yazar kopuşlarının geride bıraktığı etkinin bu denli gerçek olabileceğini kimse söylememişti. kime müracaat etmeli, kime sormalı acaba.
kardeş, burda bi yazar yazardı eskiden, hani böyle tıknazca, gözlüklüce filan, acayip muhabbet biri, nereye gittiğini göreniniz oldu mu?
bir süredir uzak kaldığım itüsözlükte bir eksiklik hissetmem sonucu nick altı girilerine göz atarak girileriyle beraber buradan uzaklaştığını öğrendiğim yazar. girilerini keyif ve ilgiyle takip ederdim. itüsözlük açısından bir kayıp olduğunu düşünüyorum. bu ortamın çeşitliliğinin her zaman arkasında oldum. açıkçası bu çeşitlilik içerisinde keyif alınan bir yazar keşfetmek beni çok mutlu etmişti. keyif almadıklarıma da hoşgörü ve saygıyla yaklaştım bu güne kadar. ama böyle bir durum söz konusuyken bir şeyler karalamadan geçemeyeceğim. bir zihin düşünün, belirli ürünler ortaya koyuyor. ortaya koyduğu ürünler artık kendisinden çıkmış ve insanlığın bilgi paylaşımına sunulmuş bence en değerli ürünlerdir. kişisel beğenilerden bağımsız olarak söylüyorum, iyisiyle kötüsüyle her türlü bilgiye ve fikre ulaşılabilen mecra değil midir internet? bu yüzden insanlığımızın sosyal dokusunda önemli etkileri olmamış mıdır? durum böyleyken halihazırda emek verilmiş ve bir ürüne dönüştürülmüş fikirlerin, düşüncelerin bizlerden mahrum bırakılması nedendir peki? neler oldu neler bitti bilmiyorum. sanırım çaylak edilmiş kendisi. belirli ve makul gerekçeleri vardır diye tahmin ediyorum. bir yazar uçurulduğunda bütün girileriyle beraber uçmasının dahi taraftarı değilim. kaldı ki bu durum ondan da farklı. bir tepki mi verdi sayın fantaghiro, onu da bilmiyorum. ama eğer öyleyse kendisinden bir daha düşünmesini rica edip, emeğini yeniden bizlerle paylaşmasını temenni ediyorum. bence buna değer. herkese saygılarımı sunarım.
sol frame e baktım ve başlıkları çok beğenmedim.bari rast getir butonundan takılıyım da ilginç bir şey bulurum belki diyordum ki, fantaghiro kullanıcı adıyla karşılaştım.evet, belki çok büyük bir tesadüftü ama oldu.anlatayım.
efendim, birkaç gün önce bu şahsın adının altına o gün açtığı başlıklardan kaynaklı hafif de şaka yollu bir giri yazdım.konu sigara ile ilgiliydi.bu şahsın çok sigara içtiğini tahmin etmiş ve fanatik cinsinden birşey yazmıştım.sigarayı bırakmasını temenni etmiştim.buraya kadar her şey benim için gayet normaldi.anormal olan durum biraz sonra gerçekleşti.sol frame de adımı gördüm ve kim ne yazmış diye bakayım dedim.yazılan şey o kadar saldırgandı ki inanamadım.
evet, o giriyi bu şahıs yazmıştı.bana kızgındı.kendisini yanlış anladığımı anlatmak için bana salıdrmayı seçmişti.hem de bunu kullanıcı adımın altına yazmıştı.sağ taraftaki mesaj butonundan haberdar olup olmadığını düşünerek,hemen mesaj atmaya karar verdim.kendimce birşeyler anlatmaya çalıştım.her insana yaptığımı yaptım.adam yerine koydum.mesajımı sonlandırırken de yazdığım giriyi sileceğimi söyledim ve sildim.
ben sigara bağımlısıyım.keşke olmasaydım ama öyleyim.biri gelip bunu bana söylediğinde de alınmam, gocunmam.herkes farklı özelliklere sahip, bazen bunu unutuyorum sanırım.algılar farklı.tıpkı onunla benim algı düzeyimizin farklı olduğu gibi.bana biri böyle dese umrumda olmaz ama bazısı da orospu çocuğu demişsin gibi tepki verir.adının altına yazar seni afişe ettiğini falan düşünür.yetmez editler üstüne.
tüm bunları yazmayacaktım.boşver dedim ya ne uğraşacaksın, ne canını sıkacaksın.ama en başta söylediğim gibi tesadüf oldu.bir işaretti sanırım bu ve ben de boş geçmedim.
vakti zamanında trt'de altıngül mağarası adı ile yayınlanmış italyan yapımı dizinin kahramanı, çocukluğumun ilk idolü. ne yazık ki yarım yamalak yayınlanmıştı. elfler, büyücüler, ve bilimum şahane fantastik olaylarla doluydu. hemen hemen bütün erkek kahramanlar yakışıklı, kadınlar güzeldi. ama fantaghiro'nun sevgilisi romualdo ile kötü büyücü vardı ki daha o yaşlarda efendi adam mı piç adam mı sorunsalında medcezirlere neden olmuştu zatı şahanemde. dizinin aksine zerre kadar ilginç olmayan bir de çizgi filmi çıktıydı sonradan. bu savaşçı prensesin italya'nın çok eski folklorik kahramanlarından biri olduğunu biryerlerden duymuş araştırmış fakat italyanca bilmediğimden hakkında pek birşey bulamamıştım. bununla beraber bir şekilde dizinin bölümlerini edinme heves ve azminden vazgeçmiş değilim.
sözlüğü sözlük yapan en klas yazarlardan biri. tanımıyorum etmiyorum bu adamı ama o kadar tutuyorum ki tarzını, üslubunu ve düşünme biçimini, bırakasım filan gelmiyor bir daha.
çok nadir yazarlar vardır ki, her yazdığını -istisnasız- zevk içinde okursunuz. ve beklersiniz, hadi bir tane daha yazsa da yine okusam diye. ve o yazarla iletişiminiz bile yoktur. adını bile sormamışsınızdır. gerek de yoktur. mühim olan, düşünme biçimlerinizin bir havuzda evrilmiş olduğu hissidir sadece, sizi içten içe meftun eden, o yazarın gizli cennetine doğru.
ki evet, kalem ehlinin gizli cennetidir, kaleminden dökülmüşler manzumesi. ve o manzumedir ki, bazen kese savaşı, bazen kestire başı, bazen ağulu aşı mesabesindedir. ama nadirdir ki, neticesi hangi kapıya çıkacaksa çıksın, o yola koyulası gelir adamın, gönüllü olarak. fantaghiro'nun yolu böyle bir yol gibi. onun yolu düz bir asfalt değil belki, evet. yani acıtıyor, yani kanatıyor, yani itiraz ediyor, yani başkaldırıyor sık sık ve her başkaldıran gibi onun da kaderi gibi gözükmekte urun kellesini buyruğu. amma velakin ki, fantaghiro'nun yolu, yürünesi bir yol. başkaldıran adam, patika yolların yolcusudur zira. ve buyruklarla yaşam sürmeye direnmiş bir çift ayaksa sözkonusu edilen, onu en çok incitecek olandır aslında, asfalt ve beton.
onu tanıdığım ve sevdikçe sevdiğim girileri vardı buralarda, hangi birini sayayım şimdi. ama sonra -neden bilmiyorum- sildi çoğunu. üzülmüştüm, geri dönsün istemiştim. ihtiyacımız vardı zira, fantaghiro gibi eli kalem tutan gerçek kalem erbabına. sonra geldi, sevindim gelişine de. ve okuyorum, ve okudukça daha da okumak istiyorum hep, sonra daha ve sonra daha... daha
sen ne güzel bir bağımlılıksın fantaghiro...
yolun açık olsun demeyeceğim kazman keskin, bileğin güçlü olsun
önünde yıkacağın sıradağların var zira...
editimsi: nesini eksiliyorsunuz lan bu girinin
en sevilmeyenim olmuş dakkada
siz böyle yapınca, fantaghiro da benim için sevilmeyen mi olacak?
böyle mi kontrol etme çabasındasınız insanların fikir ve hislerini?
en iyi yumruğunuz bu mu?
veya, bu kadar mı çalışıyor kafanız???
nadiren zülfi yare dokundurduğu yazılarını bile üslubuna duyduğum hayranlık sebebiyle artılamaktan kendimi alamadığım yazar.
çocukluğuma dair hatırladığım en güzel şeylerden biri.ancak çevremde kime sorarsam sorayım ''hatırlamıyorum'' cevabını almak epeyce sinirlerimi bozmuştu.nedense sözlüğe bakmakta aklıma gelmemişti ta ki şu ana kadar.çok şükür fantaghiro'yu tanıyan,bilen izleyen başka birileri de varmış.şimdiler de pek çok kişi tarafından hatırlanmasa da fantaghiro benim ilkokul yıllarımın en önemli çocuk kahramanıydı.gördüğüm en güzel kızdı ve yaşıtım tüm kızlar ona benzemek isterdi.
yanılmıyorsam altın gül mağarası aslında kötü bir canavardı ve kızları yutan bir canavar olduğu için fantaghiro erkek kılığında mağaraya
girmişti.altın gül de aslında canavarın küçük diliydi.hafızama kazınan sahne ise fantaghiro'nun canavarın ağzından çıkmak için ördeğinin tüyüyle küçük dilini gıdıklaması ve onun hapşurması ile dışarı çıkmayı başarmasıydı.yıllardır neden tekrar yayınlanmadığını hem bizlerin hem de şimdi ki çocukların bu hikayeden mahrum kaldığını anlayamıyorum.yetkililere sesleniyorum fantaghiro yeniden yayınlansın.
maşist hödüklerin almak-vermek, sikmek-sokmak, düzmek-deşmek böğürtüleri ve faşocan primatların bitmek bilmez homurtuları arasında oldukça net seçilebilen ender seslerden birinin sahibi.
erkek egemen, ilkel, tahammülsüz ve gerici ne kadar unsur/mevzu varsa etrafta her birine yorulup sıkılmadan kafa göz dalışına ayrı, üslubuna ayrı, dünyayı kavrayış ve aktarış metoduna ayrı, espri anlayışına ayrı hastayım.
aman diyeyim sıkılıp gitmesin bi' yerlere.
Kaynak: İtüSözlük Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |