Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Sözlük

Uyarılar

Sözlük Nedir,Kimdir,İngilizcesi,Türkçesi,Nerededir,Hayatı,Anlamı,neden,sadece,anlamı,kullanımı,çeşitleri türkçe sözlük, sesli sözlük, ingilizce sözlük, türkce sözlük, almanca sözlük, moonstar sözlük, eng sözlük, fransızca sözlük, turkçe sözlük, tükçe sözlük, sözlük türkce, sözlük türkçe, hollandaca sözlük, pratik sözlük, türçe sözlük, rusça sözlük, redhouse sözlük, inglizce sözlük, sözlük almanca, turkce sözlük, rusca sözlük, ingilzce sözlük, babylon sözlük, bedava sözlük, sözlük sesli, mtu sözlük, sözlük indir, çeviri sözlük, teknik sözlük, italyanca sözlük ispanyolca sözlük, zargan sözlük, sözlük indirme, fransizca sözlük, dil sözlük, yunanca sözlük, japonca sözlük

flamenko

Serbest Kürsü ve Sözlük flamenko Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ispanya menşeili bir müzik türü flamenko her şeyden önce ispanya yerlilerinin folklorü değil, 12. yüzyıl civarında hindistan'dan önce orta avrupa sonraysa ispanya'nın güneyine kadar göçlerini gerçekleştirebilmiş endülüs çingenelerinin dans , gitar ve şarkıdan oluşan adeta yaşam biçimleridir. burda belirtilmesi gereken ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi

flamenko

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12-01-2009, 05:21 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 432,578
Tesekkür: 0
429 Mesajinıza toplam 518 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bluemoon24 is an unknown quantity at this point
Standart flamenko

ispanya menşeili bir müzik türü

flamenko her şeyden önce ispanya yerlilerinin folklorü değil, 12. yüzyıl civarında hindistan'dan önce orta avrupa sonraysa ispanya'nın güneyine kadar göçlerini gerçekleştirebilmiş endülüs çingenelerinin dans , gitar ve şarkıdan oluşan adeta yaşam biçimleridir.





burda belirtilmesi gereken şeylerden biriyse flamenkodan esinlenip kendi tarzlarını yaratan güney fransa çingeneleri dışında flamenko diye bilinebilen şeylerin flamenkoyla ilgisi olmamalarıdır. fakat flamenkonun kimi temellerinin macar çingenelerinin müzikleriyle ortak olduğuna dair bazı görüşler vardır. ama bu da reddedilir hep



endülüs müziğinin gelişiminde iki olay çok önemli rol oynar : ispanyolların afrika'dan getirdiği kölelerin sevilla merkez olmak üzere güney ispanyada yoğun olarak yaşamaya başlamaları, kökleri bu zamanlara dayanan zenci ailelerin mutlaka endülüs müziği üzerinde etkisi olduğunu düşündürür. ikinci olaysa ispanyolların latin amerika keşfinde oynadıkları roldür. zaman içinde latin amerika'da gelişen latin müziği burdan geri dönen ispanyollarla beraber endülüs müziği içinde sentezlendi. bundan ötürü şu anda flamenko ve latin amerika müziklerinin büyük uyum içinde olduğunu görüyoruz.



1840'lı yıllar flamenko için altın çağları sayılır. 1842'de cafe cante, yani bilinen ilk flamenko kulübü sevilla'da açıldı. flamenkonun halka gösteri sanatı şeklinde sunulduğu bu dönem cafe cantante olarak bilinir. 1900'lü yıllara gelindiğindeyse bu dönem sona erdi. kadınların dans ederken pantolon giydiği, flamenkonun klasik bale figürleriyle karıştığı yeni bir tarz doğuşu başlar.



flamenkonun ispanya sınırlarını aşması genel olarak 1936 ispanya iç savaşı'nda bir çok sanatçının ülkeyi terk etmesiyle başlar. özellikle amerika'ya göç eden bu sanatçılar flamenkoyu orada tanıttı hatta şu an amerika'da bulunan flamenko okullarının kurulmasına ön ayak oldular. ayrıca avrupa'da fransa, italya ve isviçre başta olmak üzere çeşitli ülkelerde flamenko kültürü böylece daha geniş kitlelere tanıtılmış oldu.



günümüze gelindiğinde flamenko'nun daha farklı bir evrim geçirdiğini görüyoruz. artık gitar dışında enstrumanlar da müzik içinde kullanılıyor. ayrıca kimi sanatçıların caz'la flamenko müziğini sentezlediğini ve oldukça güzel eserler ortaya çıkardığını görüyoruz. böyledir.

the art of flamenco'da tüm makamları şöyle listeleniyor :



yaşayan en iyi flamenko gitaristi için



arap müziği etkisiyle gelişmiş bir ispanyol halk müziği.

aklıma gipsy kings'i ve daffy duck'ın ya kukaraça kukaraça diyişini getiren eğlenceli ve çalınması zor müzik türü.

türkiye'de bu işi en iyi icra edenlerden biri olan doğan canku'nun yaptığı müzik..

flamenko tarihsel süreç içerisinde kendini sürekli yenilemiş, hala yenilemeye devam eden,etnik kökenlere dayanmasına rağmen otantik olduğu kadar çok sesli de icra edilen bir müzik türüdür. duyguların yoğun bir şekilde eserlere ve danslara yansıtıldığı, genelde partisyon kavramına bağlı kalınmayan, icra edene geniş bir özgürlük tanıyan şaşırtıcı bir müziktir flamenko.



flamenkonun terim olarak nereden geldiği hala bir muammadır. bazı kaynaklar şöyle der:



*ispanyol yahudiler dini şarkılarını rahatsız edilmeden söyleyebilecekleri yerlere göç etmişler ve bu şarkılar ispanya da kalan yahudilerce flamenko olarak adlandırılmıştır.



*flamenko kelimesi, ''felleh minküm'' diye okunan ve ''senin gurubundan çiftçi'' anlamına gelen kelimelerden türetilmiştir.



*flamenko kelimesi 19 yy. başlarında kibirli, küstah insan anlamına gelen bir argo kelime olarak kullanılmıştır. daha sonra bu kelime çingeneleri, yaşam tarzlarını, müziklerini ve danslarını tanımlamıştır.



bu üç tanım en fazla kabul gören tanımlar olmakla beraber hala bir uzlaşmaya varılamamıştır. bu tanımlar the rough guide,j uan serrano, juan martin'den alınmış ve safa yeprem tarafından türkçe ye çevrilmiştir.



flamenko günümüzde icra ediliş biçimi ve kullanılan enstrumanlara göre 2 dalda incelenir..

geleneksel flamenko

genç flamenko

genç flamenko, geleneksel flamenkoya göre daha canlı, daha evrensel, daha özgürlükçüdür. günümüzde bir çok müzik tarzı ile sentezlenmiş ve ortaya son derece başarılı çalışmalar çıkmıştır. geleneksel flamenko ise flamenkonun otantikliğini korumuş halidir.

don ramon montoya, sabicas, paco pena geleneksel paco de lucia, tomatito, vincente amigo genç flamenkocular arsında sayılabilir..

gipsy kings gibi guruplar, alex fox gibi gitaristler ise kanımca sadece latin ezgileri taşıyan pop müzik yapmaktadırlar. flamenkoya faydaları ise sadece flamenko rumba sını dünyaya tanıtmak ve sevdirmek olmuştur..



türkiye'de flamenko müzisyenlerinden bahsedecek olursak, şu anda bodrum'da inzivaya çekilmiş olan cihat sağol, fahri göçer, m safa yeprem, ezgi anıl, doğan canku, ilk akla gelen isimlerdir..

genelde öğretim tekniği usta çırak ilişkisine dayanır, klasik müzikteki gibi katı bir partisyon takibi söz konusu değildir. rasgueadolar, arpejler öyle varyasyonlarla süslenmiştir ki, bunları yazılı olarak anlatmak neredeyse imkansız, notaya dökmekse çok güçtür.

http://www.youtube.com/...

henüz çok genç ve evriminin başında olan bas gitar da flamenko akımına kapılmıştır. özellikle slap ve slapin kendi içindeki tekniklerle yapılan bir icradır. bu akımın öncüsü victor wootendır denilebilir. bunu uygulayan birçok basçı mevcuttur. türkiyedeki en önemli temsilcisi nurhat şensesli olup murat ejder ve birçok basçı da bu kategoriye girer.

acıyı, neşeyi, tutkuyu, korkuyu ve çoşkuyu aynı anda hissettiren, aynı zamanda bir yaşam biçimi olarakta adlandırılabilecek bir müzik türüdür. bu tarzın vokaldeki en sıkı temsilcisi camaron de la isla dır. insanın içini kavuran bir ses tonu ve eşsiz bir yorum flamenkonun tılsımlı notalarında adeta dans eder.

fikrimce gece yarısından sonra huzur veren tek müziktir.

bu müzikte kullanılan gitar, klasik gitar'la benzemesine rağmen bazı noktalarda ayrılır.

burgular ağaçtır, yapımında genellikle gövdede kelebek ağacı, ses tablasında ladin, klavyede abanoz kullanılır, daha hafiftir, klavye ile teller arasındaki mesafe, klasik gitara göre daha yakındır. bu yakınlık çalım rahatlığı ve flamenkoya ait karakteristlik bir tını verir.

ön ses tablasının üzerinde golpe adı verilen koruyucu bir aparat vardır, bu aparat golpe vuruşlarında enstrumanın zarar görmemesini sağlar. açık sarı renkli gövdesi, arka kapaktaki diapozom çubuğu adı verilen ve arka tablayı 3 e ayıran şerit en belirgin özellikleridir.



en iyileri için :







ayrca

flamenco diablo-

- ben de gitar çalıyorum.

- hı öle mi? ne klasik mi?

- yok klasik pek sevmem flamenko daha iyi geliyo bana.

- anlıyorum.



Kaynak: İtüSözlük

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

bluemoon24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


flamenko

Serbest Kürsü ve Sözlük flamenko Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız ispanya menşeili bir müzik türü flamenko her şeyden önce ispanya yerlilerinin folklorü değil, 12. yüzyıl civarında hindistan'dan önce orta avrupa sonraysa ispanya'nın güneyine kadar göçlerini gerçekleştirebilmiş endülüs çingenelerinin dans , gitar ve şarkıdan oluşan adeta yaşam biçimleridir. burda belirtilmesi gereken ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Sözlük telkin cd indir izle İstanbul Sözlük nerededir kimdir Sözlük çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Sözlük hipnoz Sözlük olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Sözlük hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Sözlük kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.