![]() |
gelin genellikle gelin olduğu ailenin fertleri tarafından dışlanan insan. bkz. kızım sana söylüyorum gelinim sen anla) kaynanaların baş düşmanı. gelin başımızın tacıdır bkz. kızım hoşgeldin ailemize) aileye sonradan girerler. ilk önce eltiyle kavga eder, erkek kardeşiyle arasını açar damadın. sonra görümceyle kavga eder, kız kardeşleri de siler. geriye tek düşmanı kalır, kaynana, onu da saf dışı bırakırlar. artık mutludurlar. zara adlı türkücünün kanaldde yayınlanan dizisinin adı evlenen hatun kimselere verilen ad. semra hanım gibi bir kaynanası varsa vay haline diyebileceğimiz şahıs. cengiz özkan'ın beşinci albümünün adı.gelin türkülerinden oluşmaktadır. albümdeki kayıtlar: gelin ayşe munzur dağı oy akşamlar bahçalarda mor meni yeşil ayna yenice yolları çığrışır bülbüller gelin allı gelin zilha gelin su gelir çağlar ayşem karadır kaşların ayağına giymiş kara yemeni ayrıntı: http://www.evrensel.net/... ömer lütfi akad ın ünlü üçlemesinin ilki. 1973 yapımı. ıhlamurlar altında dizisinde ön plana çıkan türkü. akşam olur karanlığa kalırsın derin derin sevdalara dalarsın oy gelin gelin sevdalı gelin öldürdün beni ellerine elim değdiği zaman ister ölüm olsun ister ayrılık oy gelin gelin sevdalı gelin öldürdün beni pinhani'nin konserde çaldıkları, yeni albümden bir parça. muhteşem ötesidir, pinhanidir. ikinci çoğul şahsa, gelmesi yönündeki temenninizi aktarabileceğiniz sözcüktür. -gelin! +gelmeyiz! -tamam! şöyle de bir ilkokul esprisi vardır: -düğünde damadın yanında kim olur? +gelin. -bu tişört kime alındı? +bana. -kurban bayramında ne kesilir? +koyun. -gelin bana koyun dedin uahuahuahuahuah +hö? -auahauh +fakyu! -tamam. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:35 AM. |