![]() |
greyfurt çok ekşi bir meyve. sevmem ben ama faydalıdır. sindirimi uyarır. diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür. az greyfurt+az toz şeker ya da pudra şekeri=mutluluğun doruk noktalara ulaşması.. fazla greyfurt+az toz şeker=tuvalette zorlanma az greyfurt+çok şeker= portakal çok şeker+çok greyfurt=çok sindirim, çok boşaltım.. kıbrıs dilinde, o da neyse, kız memesi olarak da bilinen, ortadan ikiye bölünüp şekerlenip yenesi geoid biçiminde bir meyvedir. pembesi daha lezzetli ve estetiktir. bolca sitrik asit içerdiğinden diğer turunçgillerden daha ekşi ve acı bir tadı vardır ve c vitamini bakımından zengindir. kişinin nefsini terbiye etmesi için mükemmel bir meyvedir. bu kadar acı, bu kadar mavrı, tadı bu kadar buruk olan bir meyve daha yoktur heralde. annem bir aralar faydalı oğlum! diye zorla suyunu içirmeye başlamıştı ama bünyem kabul etmediği için çok uzun soluklu bir macera olmadı allahtan. en sevdiğim meyve portakaldır, fakat o aralar turunçgillerden soğuduğumu hatırlarım. yok efendim suyunu portakal suyuyla karıştırınca içimi kolaylaşırmış, yok şekerle balla yemek gerekirmiş. tuzla yense de olurmuş. ülen madem bu meret tek başına yenmiyor neden uğraşıyorsunuz! meyve dediğin şeyi alırsın yersin! yemeğini yapın oldu olacak. greyfurt oturtma. bu yenmiyor efendim, yenmiyor! suyu limon suyu ile karıştırılınca ayrı bir tad alan, hatta üstüne bir de kara üzüm suyu eklenince mis gibi bir tad veren meyve. suyu içildikten sonra hemen ardından ilaç alınınca ciddi derecede hastalanmaya yol açabilen meyve...zira greyfurt vücuda giren ilaçların emilimini önleyip vücutta zehir etkisi yaratıyor. muazzam faydalı bir meyve. tylol hot yerine içiniz efendim. tadını beğenmiyorsanız soyduktan sonra zarlarını çıkarıp tuz ekleyip yiyebilirsiniz. dilimlenip, toz şekerlenip gene bile suratı acıtarak tüketilebilir meyve. en sevmediğim trunçgildir.tadı acıdır. suyu da sevenin olsun. portakal'ın şişko şekli ne koluna takarsın ne tadına bakarsın... grey iyi ama furt kısmında sıçmış meyve. mikserin tacizine uğrayıp tek parçan bile tanınmayacak halde karıştığınızda,ne hissettiğinizi bilmediğinizde ve bu yüzden kendinizi yalnız hissettiğinizde yiyebileceğiniz tadıyla hislerinize ortak olacak güzide meyve. antibiyotiklerle birlikte alınması ölümcül zehirlenmelere yolaçabileceği kanıtlanmış meyve Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:40 AM. |