Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Sözlük (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/)
-   -   güvensiz insan modeli (http://www.hayatimdegisti.com/forum/sozluk/176716-guvensiz-insan-modeli.html)

bluemoon24 12-01-2009 05:57 AM

güvensiz insan modeli

rıfkı evi kim yaktı sorusuna bilmiyorum ama ben kendimden şüpheleniyorum cevabını veren insan modelidir.

bu kişiler domuşta inecek var... dedikleri zaman şoför tarafından duyulmazlarsa tekrar edip hoop kardeşim inecek var dedik.. diyemezler...ya da çok kalabalık bir kantinde milletin arasından dalıp abi bir çay verir misin? de diyemezler..

öz güven eksikliği bulunan insanlar. ses kısıktır. fiyat sorarken ''biik'' diye kedi gibi çıkar sesleri. sınıf ortamında tartışmak zordur. hoca onlara soru sormasın diye sinerler. tabi konuyu bilmemek ayrı bi durum. kendine güveni olmadığı için karşısındakine de güveni yoktur. ilişkilerinde yarine zindan eder dünyayı. kıskanır sürekli. psikopat gibi kıskananlar bi yana,bunlar ona mı baktın,bugün kimleydin,o kim,seni niye arıyo,vs der. gücü yetene de eziyet etmekten çekinmez. *

bu bir tercih değildir.dalga geçilesi birşey hiç değildir.kimisi bu kadar 'yırtık' yaratılmışken kimisi de aksine biraz daha sessiz,biraz daha sakin yaratılışa sahiptir.dünya üzerinde her bir insanın mizaç ve karakteri bir diğerinden farklıysa,diğerlerine göre sesi biraz daha az çıkan insanların olması da çok doğal.bunun insanlar tarafından neden yadırgandığını anlamak imkansız...

+bilmiyorum yapabilir miyim!

-yaparsın ya herkes yapıyo.

+yapamam hem şu da var x y yapmış y nin z yapması x e de t nin y yapmasını gerektirmiş..hem x bile y nin z yapmasından etkileniyorsa yapamam ben.

-of ya yaparsın.

+yapamayacağım.

-iyi sen bilirsin.

+yapabilir miyim sence?

-yaparsın demiştim.

+yapamayacağım sanırım.

-??

+kimse yapabileceğimi düşünmüyor ki

-ben düşünüyorum..

+ne bileyim yapamayacağım.

-? iyi o zaman yapma

+ama yapabilirim de

-yap o zaman

+yapmam öyle zor ki

-?

+yani ne bileyim

gibi diyaloglarla deli eden insan modeli.

internet alemlerinde kaplana dönüşebilecek insan modelidir. zira karşısında kendine güvenen sert bir yüz* görmediğinden içindeki fırtınaları dışarı çıkarmaktan çekinmeyecektir.

bu tür insanların atılgan, girişken, sosyal insanlardan daha fazla yapıcı fikirlere sahip olduğunu düşünüyorum. çünkü diğerleri gibi her aklına geleni ortaya koymayan bir yapı o fikri kendi içinde bir güzel olgunlaştıracaktır* ama bir fırsatını bulup da inkişaf ettiremezse* o şey içinde çürür ki genelde olan budur. yazıktır, günahtır.

bu insan modelinin toplumdan çok kendine zararı vardır, bir de teletabi insan modeli vardır ki bunlar her boka atlayan, içindeki iyi-kötü-çirkin-güzel-temiz-kirli-gizli-açık-mantıklı-mantıksız-tuzlu-tuzsuz-şekerli-değerli-sıradan-doğru-yanlış-saçma-sapan-tüfek-delikli demir kabilinden ne varsa içinden dışarı çıkarma heves-i ihtiyarı içindedir. hemen herkesin hayatını zehir eden bu insan modeli güvensiz insan modelinin hayatını karartmak konusunda doğal bir çaba sarfeder durumdadır, zira güvensiz insan modeli bu boku görünce artık diyeceği varsa bile demez, diyemez. yapmaktan korktuğum şeyi yapınca bu iğrenç attırık gibi mi olacağım varsın böyle kalayım diyerekten hayata daha bi küser.

güvensiz modelden fayda gördüm de attırık modelden henüz değil. bu açıdan toplumun insan modellerini değerlendirme yeteneğinin çok zayıf olduğunu düşünmekteyim.

topluma kazandırılması gereken insan modelidir vesselam

Kaynak: İtüSözlük

WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:06 PM.