![]() |
kontrol bir işin doğru olarak yapılıp yapılmadığını incelemek,denetlemek. otomatik kontrol sistemleri adlı nacizade dersin kırpılmış adı.. latince "contra" ve "rotulus" kelimelerinden türemiş olup, karşıt veya diğer bir kayıt ve/veya belge aracılığıyla bir şeyin doğruluğunu incelemek, araştırmak ve soruşturmaktır. kontrol en geniş anlamıyla "arzulanan bir amaca varılıp varılmadığını veya hangi ölçüde varılmış olduğunu inceleyip araştırmaktır. kontrol kavramı çok geniş ve kapsamlı bir terim olup bakıp gözetme, gözaltında bulundurma anlamını da taşımaktadır. işletmecilik anlamında kontrol ise, önceden belirlenmiş normlar olması koşuluyla, meydana gelen ile öngörüler arasında sürekli olarak yapılan karşılaştırmaların sonuçlarını ifade eder. teftiş, denetim , revizyon, auditing , expertise terimlerinin tümünün içeriğinde kontrol anlamı bulunmaktadır. kontrol, yalnız araştırma ve inceleme ile yetinmez, denetime esas olacak ölçütleri ve fiili sonuçların bu ölçütlerden sapmalarını ile bu sapmaların düzeltilmesi için mümkün olan önlemleri de saptar ve gösterir. kontrol işini yapan kişiye denetçi , kontrolör, auditör, exper, revizör vb. denilmektedir. alternatif rock grubu 110'un piyasada olan ikinci albümünün adı. acaba google'dan mı buldular diye en kısa zamanda hesabı sorulacaktır. temmuz ayının başında çıkan, 110 grubunun ikinci albümleri. -kontrol- 1. kimse bilmez - 3'39'' 2. uyuduysan - 3'31'' 3. çünkü - 4'16'' 4. dünya - 3'41'' 5. tek tek - 2'08'' 6. kayıp kentin insanları - 4'42'' 7. hayat - 4'01'' 8. ağlama - 4'39'' 9. düştüm - 3'42'' 10. sustum - 4'15'' 11. çocuk parkı - 5'43'' Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:47 PM. |