![]() |
maslak yerleşkesindeki dev bayrak insanın türklük duygularını kabartan, 40 m2 alana sahip bayrak. rüzgar nedeni ile defalarca yırtılmış ve tekrar dikilip yerine asılmış olan bayrak. tam olarak 6mx8m boyutlarında, 48 m2 alana sahip olan bayrak. direk uzunluğu da 40 m civarlarında olup türkiye nin en uzun bayrak direkleri listesinde ilk beşi zorlamaktadır. direğin tepesinde bulunan mekanizma sayesinde rüzgar yönüne göre bayrak kendi ekseni etrafında dönmekte, fakat bu tedbir bile ayazağa nın rüzgarına karşı bayrağı korumaya yetmemektedir. bayrak direkte bulunan asansör mekanizması ile göndere çekilmektedir. her görüşümde lise yıllarındaki bayrak törenlerini ve esas duruşta saygıyla bayrağı göndere çekişimi bana hatırlatan, rüzgarda dalgalanışını izlemek için arasıra rektörlüğe kadar yürümekten kendimi alıkoyamadığım görkemli bayrak.. kim düşünmüşse tebrikler. korkma sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. o benim milletimin yıldızıdır parlayacak. o benimdir, o benim milletimindir ancak. akşamları alttan ışıklandırma ile müthiş görünen bayrağımız dünyadaki en güzel bayrak tasarımlarından birine sahip olduğumuzu hatırlatan rüzgarlı günlerde izlemeye doyamadığım bayrak. boyutları ve kapladığı alan arıdan arıya değişen, acaba gerçek boyutları hangisi diye merak ettiğim bayrağımız. rektörün en sevilen icraatı alttan ışıklandırma ile ışık kirliliğine neden olan gereksizlik.. öğrencilere, o bayrağın orada dalgalanabilmesi için ne emekler harcandığını, uğruna ne canlar verildiğini hatırlatabilmek, düşünmeye sevk etmek için var olan kampüste eleştirecek o kadar husus varken, eleştirilmesinin saçmalık ötesi olduğunu düşündüğüm bayrak. insanın baktıkça bakası gelen şanlı bayrağımız * Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:50 AM. |