![]() |
konyalı olduğunu belli etmek nerelisin sorusuna gonyalıyım cevabı vermek. * bgz. gaafiyeye uygun badanasını çegmeg) nööörün sorusuyla muhabbete başlamak. abi, kanka, dost gibi sesleniş sözcükleri yerine dayım kelimesini kullanmak. cümle içinde kullanalım: +naber dayım? -iyilik dayım ya noolsun +ya sen git dayım ben sana getiririm istediğin cd'yi. gibi. bir zamanlar dostum hay'ın buralarda yaptığı hede. memleketini açıklamak. annah,hazar gibi kelimeleri kullanmak. ayrıca konyaspor formasıyla gezmek ana pismilla, annah dimissim, annıyoooouuv gibi şaşırma efektleri kullanmak yoluyla gerçekleştirilebilecek eylem. teşekkür ederim yerine allah razı olsun demek ile yapılabilecek belirtme. konya dışında olduğun zamanlarda etliekmek için deyim yerindeyse ölmek, mevlana'ya gitmek için can atan insanlara tuhaf tuhaf bakıp lan hergün okula giderken önünden geçiyorum ben demek, buluşulacak yer sorulduğunda istemli yada alışkanlığının kurbanı olup zafer demek, orttaam * , goçum * kelimelerini bol bol kullanmak, her gidilecek düğünde etli pilavda varmıymış diye sormaktır.. bir silahın nasıl tekrar doldurulacağını gösterirken it, it, şurdan gibi basit, kayı boyu türkçesi zamanından beri bile fazlaca değişikliğe uğramamış bi ifadeyi yiit, yiit, şordan, lan yit! şekline sokabilmek. 50 gram pastırması yüzünden kokabilecek olan nadide sultan hayranı olma potansiyeli yüksek insandır kendileri kokulardan ve göğüs meraklıları olduğundan rahat anlaşılabilirler. meclisten dışarı laf sarf etmek bu kadar mı zor olur sorarım sizlere. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:44 AM. |