![]() |
mesela yani sanırım sadece anadolu insanına özgü bir refleks. dolaylı anlatımı tercih edenlerin sık sık kullandıkları deyim. korkusuz korkak filmindeki mülayim sert'in meşhur repliği.. zamanının deermişiiim*'i.. anlatılan olayın, durumun varsayımdan ibaret olduğunu belirtmek için kullanılır. şöyle ki: -abi koş senin hatunu götürüyorlar -hani amua goyim nerde -mesela yani ehehe -de siktir ordan ibine korkusuz korkak filminin sık kullanılan repliği mülayim sert : arap'a nasıl da yedirdim meselayı kahve müdavimi : hem deee nasıl yedirdin meselayı bu filmi bu absürdlüğü yüzünden seviyorum zaten... başka bir versiyonu da dermişimdir. 80 li yılların güzel türkiyesinin aptal esprilerinden gibi gözükse de aslında devrin insanlarının içsel disiplinlerini sağlamaları adına çok önemli bir faktör haline gelmiştir.mesela yanidandik esprisini yapmak için gerekli arguman olmamış bir olaydır,burda hayal gücü devreye girer,düşünsel anlamda bir zenginllik oluşur,hayata karşı duruş,bakış gibi etkenlerde değişiklikler meydana gelir.bak yazdıkca önemsemeye başladım iyice,dünyanın en büyük,en kapsamlı,komplike esprisidir vesselam. klasik bir sözlük nickidir..nick-entry uyumu açısından en uyumlu nicklerden olsa da fazla klasiktir..ayrıca bazı anlarda sövdürten kelimeler bütünüdür.. fanatik: adriano fener'de..! x: budur laaaann!!budur, budur, budur!! ertesi gün: fanatik: adriano zor gibi.. x: senin gibi gazetenin de, sana inanıp sevinenin de...... Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:15 AM. |