![]() |
mirko vucinic as roma' nın 1983 doğumlu karadağ' lı forvet oyuncusu. italya' da alışılageldiği üzere lecce altyapısının ürünü olan oyuncu, lecce' nin zdenek zeman önderliğinde 4-3-3 tertibiyle serie a' yı hırpaladığı yıllarda skorer oyunu ile göz doldurdu ve genç yaşının da dezanavtajı ile büyük takımların kıskacı altına girdi. ayrılmak yerine kulüpte kalmayı yeğleyen vucinic, lecce' nin küme düşmesinden sonra 2006 yılında kiralık olarak as roma' ya geldi. beklenenin çok ötesinde silik, futbola yeni başlamış topçu izlenimi yaratmasına, beklentileri karşılayamamasına karşın spaletti oyuncunun yeteneklerine güvendi ve oyuncu bonservisi ile birlikte 2007 sezonunda as roma oyuncusu oldu. as roma' nın tek forvetli sisteminde totti' yi kesmesi olanaksız görülen oyuncu, yedek kulübesinin müdavimi olma yolunda hızla ilerlerken, totti' nin sakatlığı sonrası eline geçen fırsatı iyi değerlendirerek önce ligde lazio ağlarını havalandırarak gerçek as roma' lı , akabinde de s.lizbon ile oynanan şampiyonlar ligi grup maçında galibiyet golünü atarak taraftarın sevgilisi oldu. karadağ milli takımı' nın da en büyük yıldızı statüsünde olan oyuncunun yükselen formunun seyrek giden at ile olmaması en büyük temennimiz, yolu açık olsun. cm 00-01'de ilerleyen yıllarda lecce'de karşıma çıkan ve bir şampiyonlar ligi maçında 7 gol birden atarak rekorları alt üst edip beni benden alan,ama o zamanlar'' oyun bu o kadar da iyi değildir'' diye düşünürken,sonraki yıllarda lecce formasıyla izleyip harbiden iyiymiş dedirten,roma'ya transfer olunca ''lan oğlum bu adamı kaç sene önce keşfetmiştim''dedirterek beni gülümsetmiş golcü oyuncu. ayrıca cm'nin nasıl aşmış bir ekip olduğunun güzel bir kanıtıdır bana göre. football manager 2008'de tek kelime ile gol makinesi haline gelen futbolcu. ilk sezonda ligde 32 gol ile gol kralı olmuş, ikinci sezonda ise golleri sıralayarak ligde 37, toplamda 60 gole ulaşmış futbolcu. totti'nin ayakta alkışladığı bir golü için http://www.youtube.com/... Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:15 AM. |