* mitolojide şairlere ilham veren bir peri niteleğinde olan kanatlı ve boynuzlu attır ayrıca lisedeki edebiyat hocamın kolunda da dövmesi vardı.
* kanatlı at takım yıldızıdır.
* en dakik havayolu. * *
* dağ başına* inip-kalktığı için rötar yapmayan havayolu.
* bu aralar yine ucuz tarife reklamları yapan kurum.
* eski kırmızı
imin markası.. o zamanlar amortisörlü
yoktu.. paleler dönüp dönüp bakarlardı..
* tam olarak 39 gün sonrasına yaptığım bir rezervasyonun opsiyon saatini 19 dakika sonrası olarak belirlemiş havayolu.
alın sizin olsun 19 dakikanız, ben kendim iptal ettim zaten.
* vakti zamanında yapılmış rezervasyon değişikliği için bile ilave ücret alan havayolu şirketi .
* 1987 de Burak Özcü ve savaş demirkaya tarafından kurulmuş thrash metal grubu.
PEGASUS
Gitar : Kaan PERiDAR
Gitar : Burak ÖZCÜ
Vokal : Savaş DEMiRKAYA
Davul : Hakan GÜVEN
Bas : Hakan SAVAŞER
* problemi olmayan firma.
* yakında çişimizide parayla yapmak zorunda bırakacak firma.
* battlestar galactica adlı dizide cylonlar tarafından gerçekleştirilen büyük saldırıda yokedilememiş iki battlestar'dan biridir.diğeri diziye de adını veren gemidir
* . sonradan pegasus da yokediliyor.
* "Lanet olası" dedirten firma.
* yunan mitolojisinde Bellerophontes'in atı.
* önümüzdeki cumartesi zurih-istanbul seferiyle ilk kez tanisacagim havayolu. sürekli thy ile uctugumdan dolayi hakkinda pek bilgim yok ama cok iyi oldugu söyleniyor.
* benim için efsanevi değeri vardır, her zaman sevmişimdir ben bu atı.
* Takımyıldız.Diğer adıyla Kanatlı At.Alferatz,Scheat,Matar,Sadalbari,Algenib,Markab, Homam,Biham ve Enif yıldızlarından oluşur. Bu yıldızlar içinde en parlakları Enif,Scheat,Markab ve Algenib'tir. Diğer yıldızlar sönük olmalarından dolayı çok iyi gözlemlenme olanağı yoktur. Buna rağmen en net görülebileceği zamanlar Nisan - Şubat Ayları arasıdır.
* Ankagücü taraftarlarının kurduğu en güzel derneklerden biridir. Ankara ile hiç bir ilgisi olmayan pegasus'un niye bir ankaragücü taraftar derneğine isim olduğunun ilginç hikayesi mutlaka dernekten birilerine anlattırılmalıdır.
* ankaragucu taraftar derneklerinden bir tanesidir.
ama hiç bir zaman bir gecekondu olamaz.
* ankaragücü tribünlerinin emektarlarının kurduğu.zamanla gençleride bünyesine dahil eden efsane sol kapalı olarak adlandırılan tribünde bulunan,beklenmedik bir şekilde bir hafta evvel derneğin pasifize edileceğini artık tribünlerde yer almayacaklarını ve web sitelerininde yakında kapanacığını duyurmuş taraftar derneği.
* ona ilk defa `age of mythology' de rastlamıştım. kocaman kanatları vardı, kişneyerek uçar ve harita açar idi. ama onunla harita açarken dikkatli olmak lazım idi zira okçular ve kulelerin açık hedefi idi. son oku da yedikten sonra acı bir kişneme sesi duyulur ve de olduğu bölge kararır idi.
daha sonra ona bilgisayar ürünlerinde rastladım, hayatın garip bir tesellisi işte. web kameraları, monitörleri, kulaklıkları var idi. daha çok şeyi var idi ama ben pek tutmamaktaydım, ucuzundan bir kulaklık hariç.
* tulpar'in yan sanayisidir.
* roma-istanbul arasını en ucuza uçabilmenizi sağlayan firmadır.
+abi romaya bir öğrenci bileti verir misin?
* cam kenarina oturmak icin bile sizden ekstra talep eden, size bir otobus firmasinda bile bedavaya verilen yiyceklerden ayriyetten para talep eden ve kilo sinirindan aldiklari parayla gerekli ucuzluk farkini kapatan ucak sirketi.