![]() |
cezmi ersöz leman dergisi yazarı, edebiyatın müslüm gürsesi iki kitabını okumustum.birisi...içime gir ama sigaranı söndürme...diğerini hatırlayamıyorum.çok sevdiğim ve çok etkilendiğim yazılarıyla karşılassam da çabuk sıkıldım.hep aynı şeyi okuyor gibi hissediyordum. korsan kitap olayo bitene kadar ir daha kitap yazmamaya karar vermiş yazar aşk yazarı ruhuma hicranını okutturan, içimi taş eden, midemi sıkım sıkım sıkan yazar. bütün bunları bir kitapla yapabildiği için başarılı kabul edilebilir okunası tek kitabı 'son yüzler' olan,diğer kitapları aynı sözcük öbeklerinin yer değiştirmesinden ibaret olan yazar unutuş saatleriydi bunlar insan kardeşlerindi sana seni unutturan. ölüm vardı herşeyin ardında, ama ölümün arkasında hiç ölmeyen aşkın vardı. sevinirdin bazen,gülerdin, ama içinde bir yer durmadan kanardı. sen kendini ne kadar unutsan da, o dinmeyen acı yine sana seni hatırlatırdı. koşardın sevgili sanıp dünyaya, koşardın ondaki kendini tamamlamaya. ve sevgili seni eksik tanıdıkça sen onu daha eksiksiz severdin... dizelerinin sahibi. her lise gencinin istisnasız okuduğu, melankolik takılan genç kızların elinden düşürmediği, düşünmeden sadece zevk almak için okuduğunuzda gözünüze güzel gelen cümleler kuran, gereğinden fazla karamsar, bu nedenle de yeni bir şeyler yaratamayan yazar. işi duygu sömürüsü yapmaktan başka bişey olmayan, lise çağlarında okunulabilen ancak bir müddet sonra insanın içini bayan yazar... ticari amaçla, kendi yazdıklarını defalarca taklit ederek kitaplar çıkarmış olan yazar. yazdıkları içten hissettirmiyor. eğer gerçekten bunları yaşasaydı bu kadar kolay anlatamazdı diye düşündürüyor. .... sağol sevgilim beni içimdeki tanrıyla buluşturduğun için. .... buralarda bir aşk olursa herkese haber vereceğim. ... diyerek, benim nazarımda zaten bu dünyadan çok şeyini çektiğini belirtmiştir. ama vicdan azabı, eski alışkanlıklar derken ve zevk aldığından kitap, şiir ve öylesine yazılar yazmaktadır. melankolide son boyuta ulaşmış,yazılarını okumaya uzun süre katlanılamayacak şair, yazar. şizofren aşk diyebir kavram ortaya atıp, onu da katıldığı imza gününde* bir türlü açıklayamayan, ardından da kızı yaşındaki bir arkadaşımıza öküz gibi asılan, belki kelimeleri bazen iyi kullanabilen yazar - ki yazmazsa insanlık pek fazla birşey kaybetemeyecektir. süüper bir muhabbeti olan adam, hele de rakının dibine vurmuşken.. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:30 PM. |