![]() |
fethullah gülen okulları sadece okullardan ibaret olmayıp türkiye çapında onlarca dershanesileri de bulunan eğitim kurumlarındandır. fem, güvender, med ... hatta istanbulda fem dershanesinin yurdu bile vardır. dershaneler, bulunduğu ilin başarılı çocuklarını tek tek tespit eder, daha sonra evlerine bile gelerek ailelerinden çocuklarını dershanelerine kaydettirmelerini isterler. aile izin vermezse, dershane yöneticileri direk olarak çocukla temas etmeye başlarlar. 'bu senin geleceğin' 'ailen senin yerine karar veremez, onlari ikna et' gibilerinden laflar söylerler. pek bulaşmayın. lojistik destek amacıyla ülke çapında neredeyse her apartmanda irşad destek üniteleri mevcuttur. derslerinde sorunu olan potansiyeller, bu ünitelere gidip anlamadıkları konular hakkında bilgi alabilir, ücretsiz olarak seminerlere katılabilirler. en önemlisi kendilerine çevre edinip dünyada hızla büyüyen bir topluluğa ait olma yolunda önemli bir adım atabilirler. tehlikeli okullar birliği beyin yıkama üniteleri karl marx'ın arka bahçesi olmadığı kesin olan okullar bence kültürümüzü dünya ülkelerinde yaşayan müslüman gençlere öğretme açısından oldukça başarılı okullardır. sadece dünyanın dört bir tarafında yaşayan bu çocuklara kendi kültürlerini, dillerini, dinlerini öğrenme tanıma fırsatı tanır. bulundukları ülkenin kültürüne bulanıp kimliklerini kaybetmelerine engel olmaya çalışır. gerici, dinci diye laf etmektense buyrun siz daha iyisini yapın demekteyim.. ayrıca bu türkiye'de bulunan avusturya, fransız, amerikan vs. liselerinden farksızdır kanımca.. onlarda kendi kültür ve dillerini öğretme amacını güderler.. objektif bakmak lazım.. lütfen.. fetullah'a gülen okullar dötüyle gülen) devlet kurumundan sonra türkiyede ikinci olarak gelen eğitim virüsü Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:57 AM. |