![]() |
kereviz yemeği kötü ama salatası leziz olan sebze. ayrıca sadece kereviz yerseniz aldığınız kaloriden fazlasını yakarsınız. yani sürekli kereviz yeme rejimi yapınca bilmem kaç yüz yıl sonra ideal kiloya ulaşmış oluyosunuz. zahmetsiz, tasasız rejim. kokusu nedeniyle asla yaklaşamadığım bitki. unutkanlığa iyi gelirmiş, pek çok faydası varmış kabul ama kolayla yemek seçmeyen ben, kerevizin bulunduğu ortama bile giremiyorum. bir zamanlar maçlarda tezahüratlara konu olmuş sebze: bahçelerde kereviz, biz kereviz yemeyiz insanların neden ısrarla pazarlardan alıp yemeğini yaptığını anlamadığım bir sebze. o sikindirik yeşil rengine mi kanıyorlar nedir. mutlaka haftada bir gün evlerde aş olarak pişer. iğrenç bir kokusu da var ama buna rağmen hala yeniyor. biz lahanalar buna akıl sır erdirmiyoruz. iyi ki dolmasını yapmıyorlar. kerevizden nefret eden lahana dernekleri sikko bir sebze. eksi veya artı vermeniz bu gerçeği değiştirmeyecek. güzel yapıldığı takdirde çok leziz bir yemeğe dönüşebilen sebze nedendir bilinmez anne milleti bu sebzeyi pek sever ve ısrarla yedirmeye çalışır. yok mudur şu dünya üzerinde kereviz sevmeyen anne? çok mu acayip faydalıdır,yerine başka bir gıda konulamaz mı ki bu iğrenç sebze ısrarla itelenmeye çalışılır? işlerine gelince 10 yıl evvel olmuş olayları bile hatırlayan anneler konu kereviz olunca da pek bir unutkan olurlar,her seferinde oğlum kereviz de alsana derler. misal benim canım anacığım çeyrek asırdır anlayamamıştır bünyemin kerevizi kabul etmediğini,her seferinde muhakkak itelemeye çalışır kerevizi. yoksa bilmediğimiz bir oluşum,yedirdikleri kereviz miktarınca prim mi verir annelere. kesinlikle önyargı ile yaklaşıldığını düşündüğüm sebze. nedense insanların çoğu kerevizin tadını bile bilmeden ıyyk asla kereviz yemem demektedir. soyulması çok zordur, düzgün pişirilirse gayet leziz olan bir sebzedir.çiğken rendelenip mayonezle karıştırılınca veya waldorf salatası halinde çok lezzetlidir. kereviz sapı aroma verici olarak kullanılır. et yemeklerinde, çorbalarda kullanılabilir ayrıca patlıcan turşusu da kereviz sapı ile bağlanır. yoğurtlu rendesi de canavardır.yaprağı salatalara apayrı bir koku verir. havuç, patates, soğan ve bezelye ile zeytinyağlı olarak pişirildiğinde bir tencereyi rahatlıkla mideye indirebileceğim, son derece yararlı sebze. tam pişmesine yakın kereviz yaprakları ince ince doğranıp üzerine serpilirse tadından yenmez, tadına bakmadan ıyyy diyenleri esefle kınamak gerekir... yemeği portakallı olarak pişirildiğinde o iğrenç kokusundan eser kalmayan leziz, faideli bitki görüntüsü patatese benzediği için annelerin genelde patates yemeğinin içine karıştırıp, çocuklarını kandırarak onlara yedirdikleri sebze gazetede okuduğum gereksiz bilgiler köşesindeki yazıya göre kereviz yerken harcanan enerji,kerevizin verdiği enerjiden daha fazlaymış.ilginç.. rendelenip mayonezle karıştırılınca enfes bir tada bürünen hede. onun haricinde çekilecek gibi değil yani. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:34 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.