mfönün m.v.a.b adıyla çıkardığı albümün ve aynı adı taşıyan şarkının adı
ötmüyor kuşum hayat zor oldu der mfö bu şarkıda.*
şarkının boş laf bunlar hepsi bahane halim ne kötü ne şahane sözleri güzeldir.
önceleri dinlendiğinde pek bir anlam ifade etmeyen, fakat hayatın akışı doğrultusunda zamanı geldiğinde insanın kendisini bulabildiği şarkılardan bir tanesi
sözleri mazhar alanson'a ait olan bu güzel şarkının sözleri
gülmüyor yüzüm
hayat zor oldu
güller susuz
kurudu soldu
tövbe ettim
gene bozuldu
yüreğim yanar
mazeretim var
asabiyim ben
eskidim belki
gönül yoruldu
aşık oldum
soru soruldu
affet beni
kırdım istemeden
yüreğim yanar
mazeretim var
asabiyim ben
boş laf bunlar
hepsi bahane
halim ne kötü
ne şahane
nedir bu böyle
aynı hikaye
suç kimde
neden böyle
üzdün yeter üstüme varma
soru sorma biliyorsun
mazeretim var
boş konuşma görüyorsun
asabiyim ben
mazeretim var
asabiyim ben
mazeretim var
asabiyim ben ...
gerçekten asabiyet derdinden muzdaripseniz, bu sözleri her dinleyiş de mfö ye minnet, şükran ne varsa duyarsınız ve akabinde eklersiniz mazeretten de fazlası hocam...
şarkıdaki gitar solosunu, özkan uğur'un sinirli hallerini, şarkı eşliğinde hoş bir dans yapan ikiliyi unutturmayan çok güzel siyah beyaz bir klibi vardır. bir de sakın gelme vardı o dönemde. konserlerde çok daha gaz çalmaları grup öfke terapisi de yapardı ünlü karanlık sert grup gor
r da neymiş.
mfö kadar feridun düzağaç'a da çok yakışan, ve de feridun abimizin bu şarkı için çok kıskandığını belirtmesiyle ve böyle bir şarkı sözü yazıp besteye imza atmış olmayı çok istediğini söylemekten çekinmemesiyle, feridun düzağaç'ı gözümde daha da devleştiren müthiş bir şarkıdır. 'halim ne kötü ne şahane' sözleri de 'iyi değilim'in onurlu ve gururlu haykırışıdır adeta!
ergenlik çağındaysanız avaz avaz ve sıklıkla söylediğiniz şarkıdır.
bu giri mecaz anlamlar barındırmakta olabilir)
gelgit aklınıza, dönen sözlerinize lanet ettiğiniz, bir - iki kafa kırma, üç-beş göz oyma arzunuz depreştiği vakitlerde söyleyebilirsiniz, olmadı bağırta bağırta dinleyiniz, mazeretinizi sevsinler.
Kaynak: İtüSözlük