![]() |
alman pastası 2hamur dilimi arasına krema sürülüp yapılan muhteşem bir tatlı olur kendisi.. yuvarlaktır. bazı çeşitlerinde ortası simit benzeri bir şekilde deliktir bazılarında ise yoktur ortasındaki yuvarlak delik.. üstünde pudra şekeri ya da çikolata sosu olur. ve bir tarafından ısırınca diğer tarafından bir miktar krema fışkırması muhtemeldir.. ilkokul 1. sınıftayken okuldan eve geldiğimde bir yandan bu muhteşem tatlıyı yiyip bir yandan da cesur ve güzel izlerdim. evet, doğru tahmin ettiniz: ilkokuldayken obezdim. http://www.droetker.com.tr/... beyaz fırın'da, ortası delik olarak yapılan pasta. tadından yenmiyor. kendisi için ruh satılıyor... biraz dramatik bir tanımlama olacak ama çocukluğumdur.ilkokulda bir arkadaşımla beraber okulun simit kantinini biz işletirdik.evet yanlış okumadınız işletirdik.her dersten 10 dakika önce çıkar kantini açardık.sabah ilk derse girmez pastaneye gidip simit ve poğaça tepsilerini taşırdık iki kız.iki erkek arkadaşımız da gazoz kantinini işletirdi.sene sonu da her birimize kar üzerinden pay verilirdi.hayatımın en güzel en eğlenceli dönemiydi. neyse her gün sonunda da son derse girmez tepsileri pastaneye teslim ederdik.pastaneci amca da bize ödül olarak her akşam mutlaka birer tane ufak alman pastası verirdi.kıkırdayarak ve bir yandan pastalarımızı yiye yiye okula dönerdik yürüyerek.ne güzel günlerdi.o yüzden çocukluğumdur benim alman pastası.. Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:09 PM. |