![]() |
bir çocuk değişir türkiye değişir keşke şimdinin büyükleri zamanında değişseymiş dediğim slogan... kelebek etkisine gönderme yapan kampanya ismi. aslında durup düşünüldüğünde bu kampanya sayesinde eğitim alacak bir çocuğumuzun, gelecekte ülke ve insanlık için büyük işler başarabilmesi kuvvetle muhtemeldir. çocukların artık türkiyein geleceği, türkiyenin yarını olmaktan çok türkiyenin bugünü olması gerektiği kimi kesimlerin umutla kimi kesimlerinde kaygıyla baktığı ama herkesin farketmesi gereken bir gerçek. ve bu gereçkliği görmezlikten gelmek yerine hayatımızın tam orta yerinde görebilmek için yarınımıza yapmamız geren en büyük yatırım, bugünümüz çocuklarımız. 'bir çocuk değişir türkiye değişir' sloganı ise çocukların eğitim ve gelişimin mükemmel matematik yada tarih bilgisiyle olmayacağını, şartların iyileştirmenin aslında neler yapabileceklerini onlara göstermek, onları kendi bugün ve kendi yarınlarında insiyatif güç haline getirip 'varlık'larından haberdar olmalarını sağlamak olduğunu, paylaşımın gücüyle beslendiklerinde atılacak adımların daha çok yol katedeceğinin farkında olan ve bunun için gönül verip açlışan başta türk eğitim gönllüleri ve toplum gönüllüleri olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunun düşüncelerinin ifadesidir. bu kampanya ile eğitim desteği alacak 6-7 yaşlarındaki bir çocuğumuz 2023 yılında yani cumhuriyetimizin 100. yılında üniversiteden mezun olmuş olacaktır... Kaynak: İtüSözlük |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:53 AM. |